Assistent Controller vacatures

Ben jij op zoek naar de Assistent Controller vacatures die bij jou passen? Dan is het aan te raden om met Bluefin jouw netwerk te versterken. Sterker nog: als jij überhaupt op zoek bent naar nieuwe carrièremogelijkheden binnen het financevak, dan ben je bij Bluefin aan het juiste adres. Op deze pagina vind je alle inzichten op het gebied van Assistent Controller vacatures en vertellen we je meer over de taken, competenties en een salaris dat past bij een Assistent Controller vacature. Of je nu al ervaring hebt in de boekhouding en je op zoek bent naar verdere groei, of aan het begin staat van je financiële carrière, hier vind je de nuances van relevante posities.

Op zoek naar al onze Assistent Controller vacatures?

Een Assistent Controller vacature in jouw omgeving

Allereerst: als jij op zoek bent naar een Assistent Controller vacature, dan is de omgeving waarin deze vacature zich bevindt natuurlijk van belang. Bij Bluefin vinden we reistijd ook verloren tijd en begrijpen we het dat je zo weinig mogelijk wil reizen. Hieronder kun je de actuele Assistent Controller vacatures zien in de verschillende omgevingen.

Komen er geen resultaten naar voren of zit jouw ideale omgeving er niet bij, neem dan contact met ons op en wij stellen je op de hoogte zodra er iets voorbij komt in jouw omgeving.

De taken binnen Assistent Controller vacatures

Als je een Assistent Controller vacature wilt vervullen, zijn er verschillende taken en verantwoordelijkheden die je waarschijnlijk zult moeten uitvoeren. Hier zijn enkele veelvoorkomende taken en verantwoordelijkheden die bij deze rol horen:

 • Financiële administratie. Een van de belangrijkste taken binnen Assistent Controller vacatures is het uitvoeren van dagelijkse boekhoudkundige taken, zoals het registreren van financiële transacties, het bijhouden van grootboekrekeningen en het verwerken van inkomende en uitgaande betalingen.
 • Rapportage. Het opstellen van financiële rapporten, inclusief balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht. Deze rapporten bieden inzicht in de financiële positie van de organisatie en zijn van groot belang voor de Controller om inzichtelijk te hebben.
 • Analyse van financiële gegevens. Analyseren van financiële gegevens om trends, kostenpatronen en afwijkingen te identificeren. Hieruit kunnen belangrijke inzichten voor de bedrijfsvoering worden verkregen.
 • Budgettering en forecasting. Bijdragen aan het opstellen van budgetten en financiële prognoses om de financiële doelen en planning van de organisatie te ondersteunen. Ook dit zijn belangrijke taken van een Assistent Controller.
 • Interne controle en compliance. Zorgen voor naleving van interne controleprocedures en financiële regelgeving om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van financiële informatie te waarborgen. Je bent hier als Assistent Controller niet per se eind- maar wel medeverantwoordelijk voor.
 • Maand- en jaarafsluiting. Assisteren bij de maandelijkse en jaarlijkse afsluitingsprocessen, inclusief het opstellen van financiële overzichten en het afstemmen van boekhoudkundige posten.
 • Btw-aangiftes en belastingaangiftes. Voorbereiden en indienen van btw-aangiftes en andere belastingaangiftes volgens wettelijke eisen.
 • Financiële projecten. Bijdragen aan specifieke financiële projecten, zoals kostenoptimalisatie, procesverbetering of implementatie van nieuwe financiële systemen.
 • Assisteren van de Controller. In principe ondersteun je de Controller met uiteenlopende taken. Bijvoorbeeld met het voorbereiden van financiële rapporten, het analyseren van gegevens, het verstrekken van financieel advies en het maken van presentaties van de financiële resultaten voor het management.
 • Audits. Je assisteert ook bij interne en externe audits door de benodigde financiële gegevens te verstrekken en te helpen bij de auditprocessen.

De specifieke taken lopen natuurlijk per Assistent Controller vacature uiteen. Dit heeft te maken met de organisatie, de industrie en de precieze collega’s die je om je heen hebt die eventueel ook taken op zich nemen. Over het algemeen is een Assistent Controller verantwoordelijk voor een combinatie van boekhoudkundige taken, financiële analyse, rapportage en samenwerking met verschillende belanghebbenden binnen de organisatie.

Heb jij deze taken gelezen en denk je: daar kan ik het meeste wel van?

Neem dan contact met ons op en vergroot je kansen!

Openstaande vacatures

Assistent Controller

Finance 40 Utrecht
Werving & Selectie

Voor een goede relatie van Bluefin zijn we op zoek naar een Financial Controller in regio Utrecht. De klant is een groot internationaal bedrijf dat enorm bekend onder de Nederlanders is. Verantwoor...

Bekijk de vacatures

Competenties Assistent Controller vacatures

Het vervullen van een Assistent Controller vacature vereist een combinatie van technische, analytische en communicatieve vaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste competenties die nodig zijn voor het vervullen van Assistent Controller vacatures:

 • Boekhoudkundige en financiële kennis. Een goed begrip van boekhoudkundige principes, financiële rapportagestandaarden (bijv. IFRS of GAAP) en financiële analyses is essentieel. Je moet in staat zijn om financiële gegevens te interpreteren en te analyseren.
 • Excel-vaardigheden. Naast je collega’s, is Excel een van je grootste vrienden. Uitstekende Excel-vaardigheden kunnen je helpen bij het opstellen van spreadsheets, het uitvoeren van gegevensanalyse en het creëren van financiële modellen.
 • Technologische bekwaamheid. Ervaring met financiële software en boekhoudsystemen is waardevol. Veel organisaties maken gebruik van ERP-systemen en specifieke financiële software voor taken zoals boekhouding, rapportage en budgettering.
 • Analytisch denkvermogen. Het vermogen om financiële gegevens te analyseren, trends te identificeren en inzichten te genereren die relevant zijn voor besluitvorming kunnen je erg helpen in de rol van Assistent Controller.
 • Nauwkeurigheid en aandacht voor detail. Omdat financiële gegevens vaak complex zijn en kleine fouten grote gevolgen kunnen hebben, is nauwkeurigheid en aandacht voor detail cruciaal.
 • Communicatieve vaardigheden. Effectieve communicatie is belangrijk, zowel schriftelijk als mondeling. Je moet financiële informatie kunnen presenteren en uitleggen aan zowel financiële als niet-financiële collega's.
 • Samenwerken. Een veelal onderschatte competentie op de financiële afdeling. Om de vacature Assistent Controller goed uit te kunnen voeren, is samenwerken met collega’s en stakeholders van groot belang.
 • Tijdsbeheer en organisatie. Het kunnen omgaan met meerdere taken en deadlines is cruciaal in een dynamische financiële omgeving.
 • Integriteit en ethiek. Als Finance Professional dien je te werken volgens de hoogste normen van integriteit en ethiek, aangezien je vaak toegang heb tot vertrouwelijke financiële informatie.
 • Probleemoplossend vermogen. Het vermogen om financiële uitdagingen en problemen op te lossen en met creatieve oplossingen te komen, is belangrijk.

De exacte competenties die je nodig hebt kunnen variëren, afhankelijk van de organisatie en de specifieke functiebeschrijving, maar bovenstaande competenties bieden een solide basis voor succes in een Assistent Controller rol.

Denk je bij het lezen van deze competenties veel aan jezelf? Neem dan eens contact met ons op en breid je netwerk uit!

Stuur ons een berichtje

Doorgroeimogelijkheden van een Assistent Controller

Als Assistent Controller zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden binnen het vakgebied van financiële en managementcontrole. Hier zijn enkele van de mogelijke carrièrepaden die je kunt overwegen naarmate je meer ervaring en expertise opbouwt:

 • Controller. De rol van Controller is een natuurlijke volgende stap voor een Assistent Controller. Als Controller ben je verantwoordelijk voor het volledige financiële beheer van een organisatie, inclusief budgettering, rapportage en het ontwikkelen van financiële strategieën.
 • Senior Controller: Als Senior Controller neem je een leidende rol in het financiële management van een organisatie. Je hebt meer verantwoordelijkheid en bent betrokken bij complexere financiële analyses en strategische besluitvorming.
 • Finance Manager: Als Finance Manager heb je bredere verantwoordelijkheden in financieel management, inclusief het leiden van financiële teams, het beheren van budgetten en het ontwikkelen van financiële plannen.
 • Financieel analist: Als Financieel Analist focus je meer op diepgaande financiële analyse en het verstrekken van financiële inzichten aan het management. Je bent betrokken bij het interpreteren van gegevens om de prestaties van de organisatie te verbeteren.
 • Treasury Manager: Als Treasury Manager ben je verantwoordelijk voor het beheer van de financiële middelen van een organisatie, inclusief cashmanagement, liquiditeitsplanning en risicobeheer.
 • Risk Manager: Als Risk Manager richt je je op het identificeren en beheren van financiële risico's binnen een organisatie. Dit kan variëren van operationele risico's tot marktrisico's.
 • CFO (Chief Financial Officer): Dit is een van de hoogste posities binnen de financiële functie van een organisatie. Als CFO ben je verantwoordelijk voor het gehele financiële strategiebeheer, financiële planning, rapportage en investeringsbeslissingen.

Het specifieke carrièrepad dat je kiest, hangt af van je interesses, sterke punten en doelen. Het is belangrijk om voortdurend te blijven leren en je vaardigheden aan te scherpen om optimaal te profiteren van de doorgroeimogelijkheden binnen het vakgebied van financiële controle.

Benieuwd naar hoe jouw carrièrepad eruit kan komen te zien? Kom eens onder het genot van een kop koffie een vrijblijvend gesprek voeren over jouw carrièremogelijkheden.

Neem contact op

Assistent Financial Controller vacatures

Als we het over Assistent Controller vacatures hebben, dan hebben we het vaak over Assistant Financial Controller vacatures óf over Assistent Business Controller vacatures. Op zich zijn de verschillen tussen beide functies niet heel erg groot, aangezien je echt een ondersteunende rol hebt. Wel moet hier bij gezegd worden dat de dingen die je leert en je doorgroeimogelijkheden specifieker gericht zijn op de senior functie waar je assistent van bent. De belangrijkste verschillen tussen die twee senior functies vind je op deze pagina: Het verschil tussen Business Controller en Financial Controller.

Verschil Assistent Controller vacatures en Junior Controller vacatures

Hier kunnen we eigenlijk heel kort over zijn: er zijn geen verschillen tussen deze twee vacatures. Een Assistent Controller is namelijk een soort synoniem voor een Junior Controller. Het betekent namelijk in beide gevallen dat je samenwerkt met een Senior Controller, wat jou dan de Assistent Controller óf de Junior Controller maakt. Het enige verschil tussen de twee is de functie die het bedrijf prefereert te vermelden, maar in de praktijk zijn de verschillen verwaarloosbaar.

Salarisindicatie voor Assistent Controller vacatures

Het salaris van een Assistent Controller hangt sterk samen met het bedrijf, de regio en de precieze taken van de betreffende vacature. Ook jouw specifieke ervaring en opleiding draagt bij aan het bepalen van je salaris. Om een indicatie te geven, je kunt als Assistent Controller rekenen op een salaris van tussen de €30.000 en 48.000 per jaar. Nogmaals, het exacte salaris hangt van verschillende factoren af.

Bekijk hier onze controller vacatures

Een parttime Assistent Controller vacature

Of je nu fulltime of parttime Assistent Controller wenst te worden, de competenties die je nodig hebt om de functie uit te voeren zal er niet veel van verschillen. Ook parttime, bijvoorbeeld voor 32 uur, 28 uur of in sommige gevallen zelfs voor 24 uur, kun je aan de slag als Assistent Controller. Natuurlijk moet het wel passen bij de hoeveelheid taken die je in de rol moet uitvoeren, zodat de werkdruk niet te hoog wordt.

Wil je weten of we parttime Assistent Controller vacatures hebben?

Stuur ons een berichtje

De juiste vacature vinden via Bluefin

Bij Bluefin zijn we gespecialiseerd in het vinden van het juiste financiële talent bij de juiste financiële vacatures. Assistent Controller vacatures zijn daar een onderdeel van. We gaan overigens verder dan alleen het matchen van competenties met vacatures, want we kijken naar de daadwerkelijke persoon achter de competenties én naar de cultuur van het bedrijf waar de vacature beschikbaar is. Een persoon is meer dan zijn of haar competenties en een bedrijf is meer dan een vacature. Bij Bluefin letten we op het totaalplaatje en dat, in combinatie met onze meer dan 40 jaar ervaring, zorgt voor: Always a good catch.

Met Bluefin jouw carrièremogelijkheden uitbreiden?

Kom eens koffie drinken

Veelgestelde vragen

Wat doet een Assistent Controller?

Als Assistent Controller help je de Controller en het Management met de administratieve en controlerende werkzaamheden. Ook help je bij het uitzetten van de financiële koers van een organisatie. Hoewel de functie van Assistent Controller binnen de functiegroepen finance en zakelijke dienstverlening valt, komt deze natuurlijk in vrijwel alle branches voor.

Wat verdient een Assistent Controller?

Als fulltime Assistent Controller ga je gemiddeld tussen de €2.622 en €2.910 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat €35.850 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!