Controller vacature

Als Controller heb je een erg belangrijke functie binnen het bedrijf. Je houdt de financiële administratie scherp in de gaten en het kan zijn dat je leiding geeft aan de Finance afdeling. Om een Controller vacature te vullen moet je zowel een leidende, als een adviserende én natuurlijk een controlerende rol vervullen. Bij Bluefin komen doorlopend Controller vacatures voorbij. Benieuwd of er binnen Bluefin momenteel een vacature openstaat voor Controller?

De competenties van een Controller

Voor het vullen van een Controller vacature is vaak best wat ervaring nodig. Daarnaast zijn analytische, probleemoplossende en overredende krachten essentieel voor een Controller. Je bent meestal een spin in het web op de financiële afdeling, dus ook de nodige sociale skills zullen bijdragen aan je functioneren. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat je op het gebied van bedrijfseconomische onderwerpen en met verschillende financiële programma’s goed uit de voeten kan. Om een team goed aan te sturen en om op een juiste manier advies te geven aan het management is de nodige diepgang vereist. Je moet dus zowel op detailniveau als op strategische niveau weten hoe het zit.

Het verschil tussen een Business Controller vacature en Financial Controller vacature

Binnen een Controller vacature wordt eigenlijk altijd onderscheid gemaakt tussen een Business Controller en een Financial Controller. Natuurlijk hebben deze functies een overlap, maar ze verschillen wel degelijk van elkaar. Dit verschil zit ‘m vooral in het feit dat een Business Controller zich meer bezighoudt met toekomstige scenario’s, waar een Financial Controller veel meer bezig is met het opmaken van rapportages en het analyseren van resultaten. Zo bevindt de Business Controller zich een stuk meer in de adviserende rol, bijna zoals een consultant, waar een Financial Controller meer de controlerende rol heeft, bijna zoals een accountant.

Vind jouw Controller vacature via Bluefin

Als je een Controller vacature vult vanuit Bluefin, kun je ervan uitgaan dat je vanuit een warm nest in een bedrijf belandt. Via ons netwerk van bedrijven komen er veel Finance vacatures langs. Met onze ruime ervaring in detachering lukt het ons altijd weer om de vacatures bij bedrijven door personen met de juiste kwalificaties te laten vullen. Wat belangrijk is, is dat we ook bekijken of de bedrijfscultuur en het karakter van de sollicitant met elkaar matchen. Als je een Controller vacature vanuit Bluefin vervult, kun je er dus van uitgaan dat je naast de juiste kwalificaties ook de man bent met de juiste karaktertrekken voor de positie. Aan de ene kant werken met mensen en hun persoonlijkheden, niet alleen met hun cv. Aan de andere kant werken we met bedrijven en hun culturen, niet alleen met een functieomschrijving. Hierdoor hebben we bij Bluefin Always a good catch.


Heb jij interesse in Controller functies? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Finance vacatures

Manager Finance & Control

Finance 40 Utrecht
Werving & Selectie

Ambitieuze- en business georiënteerde financial die naast het aansturen van de financiële afdeling in staat is om de vertaalslag te maken van finance naar de business. Verder beschik je over een br...

Lead Finance & Control

Finance 40 Terneuzen
Werving & Selectie

As a Finance & Control Lead you are heading the Finance department. You ensure that the goals of the department are realized by planning, organizing and managing all activities related to the d...

Bekijk hier alle Finance vacatures
laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit.png

Vragen? Laurens helpt je graag verder!