Controller vacature

Als Controller heb je een erg belangrijke functie binnen het bedrijf. Je houdt de financiële administratie scherp in de gaten en het kan zijn dat je leiding geeft aan de Finance afdeling. Om een Controller vacature te vullen moet je zowel een leidende, als een adviserende én natuurlijk een controlerende rol vervullen. Bij Bluefin komen doorlopend Controller vacatures voorbij. Benieuwd of er binnen Bluefin momenteel een vacature openstaat voor Controller?

De competenties van een Controller

Voor het vullen van een Controller vacature is vaak best wat ervaring nodig. Daarnaast zijn analytische, probleemoplossende en overredende krachten essentieel voor een Controller. Je bent meestal een spin in het web op de financiële afdeling, dus ook de nodige sociale skills zullen bijdragen aan je functioneren. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat je op het gebied van bedrijfseconomische onderwerpen en met verschillende financiële programma’s goed uit de voeten kan. Om een team goed aan te sturen en om op een juiste manier advies te geven aan het management is de nodige diepgang vereist. Je moet dus zowel op detailniveau als op strategische niveau weten hoe het zit.

Het verschil tussen een Business Controller vacature en Financial Controller vacature

Binnen een Controller vacature wordt eigenlijk altijd onderscheid gemaakt tussen een Business Controller en een Financial Controller. Natuurlijk hebben deze functies een overlap, maar ze verschillen wel degelijk van elkaar. Dit verschil zit ‘m vooral in het feit dat een Business Controller zich meer bezighoudt met toekomstige scenario’s, waar een Financial Controller veel meer bezig is met het opmaken van rapportages en het analyseren van resultaten. Zo bevindt de Business Controller zich een stuk meer in de adviserende rol, bijna zoals een consultant, waar een Financial Controller meer de controlerende rol heeft, bijna zoals een accountant.

Vind jouw Controller vacature via Bluefin

Als je een Controller vacature vult vanuit Bluefin, kun je ervan uitgaan dat je vanuit een warm nest in een bedrijf belandt. Via ons netwerk van bedrijven komen er veel Finance vacatures langs. Met onze ruime ervaring in detachering lukt het ons altijd weer om de vacatures bij bedrijven door personen met de juiste kwalificaties te laten vullen. Wat belangrijk is, is dat we ook bekijken of de bedrijfscultuur en het karakter van de sollicitant met elkaar matchen. Als je een Controller vacature vanuit Bluefin vervult, kun je er dus van uitgaan dat je naast de juiste kwalificaties ook de man bent met de juiste karaktertrekken voor de positie. Aan de ene kant werken met mensen en hun persoonlijkheden, niet alleen met hun cv. Aan de andere kant werken we met bedrijven en hun culturen, niet alleen met een functieomschrijving. Hierdoor hebben we bij Bluefin Always a good catch.

Heb jij interesse in Controller functies? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Openstaande vacatures

Project Controller

Finance 40 Rotterdam
Werving & Selectie

Voor een van onze relaties in Rotterdam zijn we op zoek naar een Project Controller. In deze positie ben je verantwoordelijk voor de projectadministratie en samen met het hele projectteam verantwoo...

Controller

40 Breda
Werving & Selectie

Voor een van onze relaties in Breda zijn wij op zoek naar een gedreven Controller. In deze positie ben je de spin in het web binnen het finance team op diverse gebieden. De Controller werkt in...

Bekijk de vacatures

Veelgestelde vragen

Wat doet een Assistent Controller?

Als Assistent Controller help je de Controller en het Management met de administratieve en controlerende werkzaamheden. Ook help je bij het uitzetten van de financiële koers van een organisatie. Hoewel de functie van Assistent Controller binnen de functiegroepen finance en zakelijke dienstverlening valt, komt deze natuurlijk in vrijwel alle branches voor.

Wat verdient een Assistent Controller?

Als fulltime Assistent Controller ga je gemiddeld tussen de €2.622 en €2.910 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat €35.850 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.

Wat doet een Business Controller?

Een Business Controller (BC) voorziet de directie van de juiste financiële informatie en geeft adviezen op basis van die informatie. Je bereidt met diezelfde directie het strategische beleid voor en vertaalt dat beleid naar concretere zaken. Daarbij kun je denken aan het ontwerpen van organisatiestructuren, het invoeren van administratieve systemen en het ontwikkelen van bepaalde werkwijzen en procedures. Hierbij ligt de nadruk op het behalen van bedrijfsdoelen en het waarborgen van de financiële gezondheid van het bedrijf voor de lange termijn.

Wat zijn de taken van een Business Controller?

Als Business Controller houd je je bezig met onder andere de volgende taken:

  • Je helpt met het bepalen van de strategie van het bedrijf.
  • Je vertaalt de strategie naar concrete controleerbare doelstellingen.
  • Je signaleert trends en doet aanbevelingen op basis van die trends.
  • Je analyseert de financiën en rapporteert afwijkingen ten opzichte van forecasts.
  • Je initieert verbeterprocessen op basis van financiële analyses.
  • Je onderhoudt uiteenlopende contacten met onder anderen het management, accountants en andere stakeholders.

Als Junior Business Controller houd je je over het algemeen iets minder bezig met strategiebepaling en sta je vaak onder supervisie van een andere Business Controller.

Wat verdient een Business Controller?

Een Business Controller verdient gemiddeld tussen de €3.890 en €5.265 bruto per maand in Nederland.

Het verschil tussen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller houdt zich bezig met de financiën, de Business Controller neemt aan de hand van de financiën beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. Financial Controllers zijn vaak bezig met het opstellen van financiële documenten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!