Assistent Controller Amsterdam

Wat een Assistent Controller in Amsterdam doet, verschilt weinig van wat een Assistent Controller in een ander deel van Nederland doet: het helpen van de Financial of Business Controller binnen het bedrijf. Wat wel kan veranderen per regio, is bijvoorbeeld de bedrijfscultuur en voor jou persoonlijk natuurlijk de reistijd. In welk deel van het land je ook werkzaam bent als Assistent Controller, je bent dus veelal de helpende hand van de Controller en je helpt diegene door bijvoorbeeld het uitvoeren van financiële analyses, het interpreteren en presenteren van die analyses, het doen van suggesties ter optimalisatie van processen en het helpen bij periodieke rapportages. Eigenlijk is het zo dat jij je bezighoudt met alles wat binnen het bedrijf met geld te maken heeft; altijd in samenwerking met de Controller natuurlijk.

Wat doet een Assistent Controller Amsterdam concreet?

Nogmaals voor de duidelijkheid: de taken van een Assistent Controller Amsterdam zijn niet anders dan een Assistent Controller in een ander deel van het land. Het verschilt hooguit per bedrijf. Vaak houd je je als Assistent Controller bezig met veel van onderstaande uitvoerende taken:

 • Het opstellen van of ondersteunen bij het opstellen van maand-, kwartaal-, en jaarrapportages.
 • Het helpen bij het opstellen van businessplannen.
 • Het signaleren van eventuele afwijkingen binnen de financiën.
 • Het uitvoeren van financiële analyses.
 • Het helpen bij het vertalen van die financiële analyses naar commerciële doelstellingen.
 • Het doen van suggesties omtrent optimalisatie van processen.
 • Het helpen bepalen van KPI’s en daarmee de voortgang van doelstellingen controleren.
 • Het, in de breedste zin, ondersteunen van de Controller met diens taken.

De doorgroeimogelijkheden van een Assistent Controller

Als Assistent Controller heb je vanzelfsprekend doorgroeimogelijkheden. Vooral als je nog niet zo veel ervaring hebt op de financiële afdeling van bedrijven, maar heb je wel de nodige studies in de financiële richting gedaan, dan kan een rol als Assistent Controller een mooie start van je loopbaan zijn. Je leert in deze rol veel, omdat je veel van de taken van de Controller op je mag nemen en diegene je leiding geeft, waardoor je het klappen van de zweep snel leert kennen. Als jij je op al je taken succesvol weet te manifesteren, dan behoort het na verloop van tijd natuurlijk tot de mogelijkheden dat je door kunt groeien tot Financial Controller of Business Controller. Dat kan binnen hetzelfde bedrijf, maar de ervaring die je hebt kun je natuurlijk ook meenemen naar een ander bedrijf; afhankelijk waar er een positie als Controller beschikbaar komt. Bekijk hieronder openstaande vacatures.

Openstaande vacatures

Assistent Controller 24-32 uur

Finance 24 Breda
Werving & Selectie

In de vestiging Breda produceren wij machines voor de voedingsmiddelen Industrie en zijn tevens in de Benelux verantwoordelijk voor verkoop en levering van onze staalbanden voor industriële proces ...

Bekijk de vacatures

Welke eigenschappen heeft een goede Assistent Controller Amsterdam?

Als jij jouw taken als Assistent Controller Amsterdam goed uit wil kunnen voeren, dan beschik jij over de volgende eigenschappen en competenties:

 • Als het kan ben je woonachtig in de regio Amsterdam.
 • Je bent cijfermatig sterk onderlegd en gaat nauwkeurig te werk.
 • Je hebt een proactieve werkhouding en kan zelfstandig te werk gaan.
 • Je hebt overtuigingskracht en weet jouw bevindingen goed te presenteren.
 • Je hebt oog voor de commerciële kant van het bedrijf.
 • Je bent flexibel, integer en stressbestendig.
 • Je bent sociaal vaardig en weet goed om te gaan met verschillende persoonlijkheden.
 • Je bent goed thuis in Excel.
 • Je bent MBO, HBO of WO geschoold in de financiële of administratieve richting.

Assistent Controller in Amsterdam via Bluefin?

Als jij aan de start van jouw carrière staat binnen Finance, maar je weet nog niet helemaal precies hoe die carrière eruit gaat zien, dan is het verstandig om de samenwerking aan te gaan met Bluefin. Naast vacatures als Assistent Controller in Amsterdam, zijn er nog veel meer Finance vacatures die bij ons de revue passeren. En of je nu als zzp’er, freelancer, ad interim of in een vaste aanstelling aan de slag wil, wij helpen je met ons grote netwerk in de zoektocht naar de juiste match. En omdat we niet alleen maar naar locatie en vacatures kijken, maar ook naar de bedrijfscultuur en jouw persoonlijkheden, zorgen we er bij Bluefin voor dat we ‘Always a good catch’ hebben.

Ben jij geïnteresseerd in een rol als Assistent Controller functies in en rond Amsterdam? Of wil je jouw netwerk uitbreiden als het gaat om potentiële functies binnen Finance? Neem dan contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wat doet een Assistent Controller?

Als Assistent Controller help je de Controller en het Management met de administratieve en controlerende werkzaamheden. Ook help je bij het uitzetten van de financiële koers van een organisatie. Hoewel de functie van Assistent Controller binnen de functiegroepen finance en zakelijke dienstverlening valt, komt deze natuurlijk in vrijwel alle branches voor.

Wat verdient een Assistent Controller?

Als fulltime Assistent Controller ga je gemiddeld tussen de €2.622 en €2.910 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat €35.850 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!