Financial Controller Amsterdam

Een Financial Controller in Amsterdam doet geen ander werk dan een Financial Controller in iedere andere stad in Nederland, zo veel mag duidelijk zijn. Het verschil in functie zit hooguit in het soort bedrijf waar je voor werkt en dat kan per regio natuurlijk wel verschillen. Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van een bedrijf. Je maakt financiële rapportages en analyses, je voert financiële controles uit en je houdt een oogje in het zeil als het op de cashflow en liquiditeit aankomt. Eigenlijk houd je je bezig met alles wat met geld te maken heeft binnen het bedrijf.

Wat doet een Financial Controller Amsterdam concreet?

Als Financial Controller Amsterdam houd je je bezig met verschillende taken. Die taken zijn te vinden op de financiële afdeling bij bedrijven die zich in Amsterdam en de regio rond Amsterdam bevinden. Een aantal van die concrete taken zijn:

 • Het analyseren van de financiële resultaten.
 • Het opstellen van budgetteringen.
 • Het opstellen van liquiditeitsprognoses.
 • Het managen van de cashflow.
 • Het optimaliseren van (financiële) processen.
 • Het opstellen van de jaarrekening.
 • Het opstellen van financiële rapportages.

Assistent Financial Controller

Wil je aan de slag als Assistent Financial Controller in Amsterdam, dan heb je eigenlijk een vergelijkbaar takenpakket. Het grote verschil zit ‘m in het feit dat je niet de eindverantwoordelijke bent en jij rapporteert aan de Financial Controller – die op zijn of haar beurt eindverantwoordelijke is. Feit is wel dat je als assistent van de Financial Controller – wat vaak meer als een startersfunctie wordt gezien – erg veel kunt leren van de persoon met wie je samenwerkt.

Benieuwd naar de vacatures?

Openstaande vacatures

Senior Financial Controller

Finance 40 Rotterdam
Werving & Selectie

For one of our clients located in Rotterdam we are looking for an experienced and enthusiastic Senior Financial Controller to join the Financial Accounting team in our Rotterdam office. This team i...

Financial Controller

40 Breda
Werving & Selectie

SodaStream is een productieorganisatie dat deel uitmaakt van Pepsico Inc. SodaStream biedt een revolutionaire oplossing voor fris en heerlijk bruisend water. Vandaag al is SodaStream het nummer 1 b...

Bekijk de vacatures

Welke eigenschappen heeft een goede Financial Controller Amsterdam?

Een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat jij een vacature goed kunt vullen:

 • Je bent het liefst woonachtig in of rondom Amsterdam.
 • Je bent analytisch sterk.
 • Je kunt snel schakelen tussen details en het grote geheel.
 • Je hebt zicht op de commerciële kant van het bedrijf.
 • Je bent sociaal sterk, maar kan ook goed zelfstandig te werk gaan.
 • Je bent daadkrachtig en kan goed leiding geven.
 • Je bent organisatorisch en planmatig sterk.

Financial Controller in Amsterdam via Bluefin?

Ben jij  een Financial Professional en sta jij open voor een nieuwe uitdaging? Dan is het verstandig om gebruik te maken van het netwerk van Bluefin. Of je nu als freelancer, interim, als zzp’er of in een vaste aanstelling aan de slag wil, vanuit ons netwerk komen allerlei functies en opdrachten voorbij op het gebied van Finance Control in de regio Amsterdam. Wij matchen bedrijven, hun cultuur en de vacature bovendien écht met mensen, hun competenties en hun karakters. Daardoor zorgen we bij Bluefin dat we ‘Always a good catch’ creëren.

Heb jij interesse in vacatures voor Financial Controller functies in en rond Amsterdam? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Contact opnemen!

Veelgestelde vragen

Het verschil tussen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller houdt zich bezig met de financiën, de Business Controller neemt aan de hand van de financiën beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. Financial Controllers zijn vaak bezig met het opstellen van financiële documenten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!