Vacature Business Controller Amsterdam

Ben jij op zoek naar een vacature voor Business Controller in Amsterdam? Dan is het verstandig om met Bluefin in zee te gaan. Of je nu als zzp’er, ad interim of in een vaste aanstelling aan de slag wil als Business Controller in Amsterdam, Bluefin bemiddelt in al deze aanstellingen op Finance-gebied. Als Business Controller speel je een belangrijke rol in het bedrijf. Zo heb je oog voor ontwikkelingen in de markt én de bedrijfseconomische ontwikkelingen binnen het bedrijf. Je zorgt ervoor dat het bedrijf klaar is om in te spelen op die marktontwikkelingen en doet aanbevelingen op dit gebied. Jij zorgt er met behulp van jouw inzicht in de cijfers voor dat het Management Team over de juiste informatie beschikt voor het nemen van de juiste strategische beslissingen.

Hoe je een vacature Business Controller in Amsterdam vervult

In principe maakt het natuurlijk niet uit of de Business Controller vacature in Amsterdam of in een ander deel van Nederland vervuld moet worden. Veel belangrijker is het bedrijf waar de rol vacant is. De taken van een Business Controller kunnen dan ook sterk uiteenlopen, maar vaak houd je je bezig met minimaal de volgende taken:

 • Je stelt managementrapportages op.
 • Je stelt een meerjarenplan op.
 • Je voert bedrijfseconomische analyses uit.
 • Je voert risicoanalyses uit.
 • Je stelt budgetten op en controleert deze.
 • Je houdt marktontwikkelingen in de gaten.
 • Je adviseert het Management Team op basis van opgedane kennis.

Salaris dat bij Business Controller vacatures hoort

Het salaris van een Business Controller hangt sterk samen met de mate van ervaring die je hebt. Als je aan de start van je carrière zit – denk aan 0 tot 3 jaar werkervaring – dan ligt het salaris tussen de €2.600 en €3.800 bruto. Vaak begin je dan als Assistent Business Controller. Zit je iets verder in je carrière en ben je klaar voor het echte werk, waarbij je dus al 3 jaar ervaring of meer hebt, dan ligt het gemiddelde bruto salaris tussen de €3.890 en €5.265. Hier staat tegenover dat je wel de nodige verantwoordelijkheden met je meedraagt.

Openstaande vacatures

Junior Business Controller

Finance 40 Bunnik
Werving & Selectie

Voor WeCreate Consulting zijn wij exclusief op zoek naar een Junior Business Controller in Bunnik. Werk verandert en mensen veranderen. Ben jij op zoek naar een stap richting Business Control, dan ...

Assistant Business Controller

Finance 40 Breda
Werving & Selectie

Voor een van onze relaties in Breda zijn wij op zoek naar een Assistant Business Controller. Toonaangevende internationaal en sterk groeiende speler. Vanuit een zeer karakteristiek hoofdkantoor kom...

Bekijk de vacatures

Welke competenties worden vereist voor het vullen van een Business Controller vacature in Amsterdam

Voor het vullen van de vacature Business Controller in Amsterdam is het over het algemeen handig als je beschikt over de volgende eigenschappen en competenties:

 • Je bent woonachtig in of rond Amsterdam
 • Je bent analytisch erg sterk.
 • Je hebt goed commercieel inzicht.
 • Je kunt goed autonoom werken.
 • Je hebt een sterke sociale kant.
 • Je moet strategisch kunnen denken.
 • Je bent communicatief sterk en kunt mensen overtuigen.
 • Je bent proactief en kritisch.

Business Controller worden via Bluefin?

Wil jij een stap maken in je carrière als Business Controller in Amsterdam? Of ben jij al op een ander gebied binnen Finance aan het werk, maar wil je juist als Business Controller aan de slag? Of zit je in een vaste aanstelling en wil je als zzp’er of ad interim aan de slag? Met ons netwerk op het gebied van Finance-vacatures vergroot jij je kansen op de functie die bij jou past. Wij matchen bedrijven, hun cultuur en de vacature bovendien écht met mensen, hun competenties en hun karakters. Daardoor zorgen we bij Bluefin dat we ‘Always a good catch’ creëren.

Heb jij interesse in vacatures voor Business Controller functies in en rond Amsterdam? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wat doet een Business Controller?

Een Business Controller (BC) voorziet de directie van de juiste financiële informatie en geeft adviezen op basis van die informatie. Je bereidt met diezelfde directie het strategische beleid voor en vertaalt dat beleid naar concretere zaken. Daarbij kun je denken aan het ontwerpen van organisatiestructuren, het invoeren van administratieve systemen en het ontwikkelen van bepaalde werkwijzen en procedures. Hierbij ligt de nadruk op het behalen van bedrijfsdoelen en het waarborgen van de financiële gezondheid van het bedrijf voor de lange termijn.

Wat zijn de taken van een Business Controller?

Als Business Controller houd je je bezig met onder andere de volgende taken:

 • Je helpt met het bepalen van de strategie van het bedrijf.
 • Je vertaalt de strategie naar concrete controleerbare doelstellingen.
 • Je signaleert trends en doet aanbevelingen op basis van die trends.
 • Je analyseert de financiën en rapporteert afwijkingen ten opzichte van forecasts.
 • Je initieert verbeterprocessen op basis van financiële analyses.
 • Je onderhoudt uiteenlopende contacten met onder anderen het management, accountants en andere stakeholders.

Als Junior Business Controller houd je je over het algemeen iets minder bezig met strategiebepaling en sta je vaak onder supervisie van een andere Business Controller.

Wat verdient een Business Controller?

Een Business Controller verdient gemiddeld tussen de €3.890 en €5.265 bruto per maand in Nederland.

Het verschil tussen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller houdt zich bezig met de financiën, de Business Controller neemt aan de hand van de financiën beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. Financial Controllers zijn vaak bezig met het opstellen van financiële documenten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!