Assistent Controller Utrecht

Een Assistent Controller in Utrecht helpt de Financial Controller in het bedrijf, net als een Assistent Controller dat doet in iedere andere regio van het land overigens. Het aspect wat kan verschillen per regio heeft vooral te maken met het soort bedrijf en de bedrijfscultuur, maar dat terzijde. In welke regio je ook werkt, als Assistent Controller ben je vaak dus de helpende hand van de Financial Controller en ben je verantwoordelijk voor uiteenlopende taken, zoals het ondersteunen bij het opstellen van maandelijkse rapportages, het uitvoeren en presenteren van financiële analyses, het interpreteren van commerciële data en het bepalen van KPI’s (Key Performer Indicators) om daarmee voortgang van bepaalde doelstellingen te meten. Als er binnen het bedrijf iets met geld te maken heeft, dan werk jij ermee. Je doet dit alles in samenwerking met de leidende Financial of Business Controller.

Wat doet een Assistent Controller Utrecht concreet?

Nogmaals: wat een Assistent Controller in Utrecht doet, verschilt weinig tot niks met wat een Assistent Controller in andere delen van het land doet. Als Assistent Controller houd je je onder andere bezig met de volgende uitvoerende taken:

 • Je ondersteunt bij het opstellen van de periodieke rapportages.
 • Je helpt bij het opstellen van budgetten en businessplannen.
 • Je voert commerciële en financiële analyses uit.
 • Je interpreteert deze commerciële data en vertaalt het naar financiële informatie.
 • Je signaleert afwijkingen in de financiële kant van het bedrijf.
 • Je doet suggesties omtrent het de optimalisatie van bedrijfsprocessen.
 • Je selecteert KPI’s en meet daarmee de voortgang van bepaalde doelstellingen.
 • Je ondersteunt de Financial of Business Controller in diens uitvoerende taken.

Doorgroeimogelijkheden tot Controller

Als Assistent Financial Controller heb je natuurlijk vele doorgroeimogelijkheden. Heb je nog niet veel ervaring in het vak, dan kan het een hele mooie opstap zijn naar bijvoorbeeld een functie als Financial Controller of Business Controller. In de functie als Assistent Controller in Utrecht leer je bovendien heel snel de fijne kneepjes van het vak, aangezien je vaak nauw samenwerkt met een ervaren Controller die aan jou leiding geeft. Je draagt nog niet alle verantwoordelijkheid, maar je leert wel – afhankelijk van de mate waarin de Controller delegeert natuurlijk – de ins en outs van het vak kennen. Hierdoor heb je in deze rol een flinke learning curve en kan je met een beetje geluk in een aantal jaar doorgroeien in de functie als Controller. Bekijk hieronder openstaande vacatures.

Openstaande vacatures

Assistent Controller 24-32 uur

Finance 24 Breda
Werving & Selectie

In de vestiging Breda produceren wij machines voor de voedingsmiddelen Industrie en zijn tevens in de Benelux verantwoordelijk voor verkoop en levering van onze staalbanden voor industriële proces ...

Bekijk de vacatures

Welke competenties heb je als Assistent Controller Utrecht?

Als je meer kans wil maken om de rol als Assistent Controller Utrecht goed uit wil kunnen voeren, dan ben jij:

 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Utrecht
 • Cijfermatig erg sterk en nauwkeurig.
 • Proactief en met een commerciële inslag.
 • Flexibel, integer en stressbestendig.
 • Iemand met overtuigingskracht.
 • In staat om jouw overtuigingen goed te presenteren.
 • Sociaal vaardig en goed in het onderhouden van relaties.
 • Een meester in Excel.
 • MBO, HBO of WO geschoold in de financiële of administratieve richting.

Assistent Controller in Utrecht via Bluefin?

Ben jij een echte Financial Professional en vind jij het belangrijk om je ogen open te houden als het aankomt op uitdagende, nieuwe functies? Of je nu als zzp’er, interim, freelancer of in een vaste aanstelling aan de slag wil, bij Bluefin helpen we jou bij het vinden van jouw volgende stap in je carrière, bij het bedrijf dat bij je past. In ons netwerk bevinden zich een hoop opdrachten op het gebied van Assistent Controller in Utrecht. Wij matchen bedrijven, diens culturen en de eisen van de vacaturen met jou als mens en je skills. Dus wil je ‘Always a good catch’? Dan ga je de samenwerking aan met Bluefin.

Heb jij interesse in vacatures als Assistent Controller functies in en rond Utrecht? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Veelgestelde vragen

Wat doet een Assistent Controller?

Als Assistent Controller help je de Controller en het Management met de administratieve en controlerende werkzaamheden. Ook help je bij het uitzetten van de financiële koers van een organisatie. Hoewel de functie van Assistent Controller binnen de functiegroepen finance en zakelijke dienstverlening valt, komt deze natuurlijk in vrijwel alle branches voor.

Wat verdient een Assistent Controller?

Als fulltime Assistent Controller ga je gemiddeld tussen de €2.622 en €2.910 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat €35.850 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!