Financial Controller Utrecht

Wat een Financial Controller in Utrecht doet?

Eigenlijk niks anders dan wat een Financial Controller in iedere andere stad in Nederland doet natuurlijk. Het concrete verschil in de functie zit hooguit in het soort bedrijf waar je voor werkt. Die bedrijfssoort en vooral ook de bedrijfscultuur kan per regio natuurlijk wel verschillen. In welke regio en voor wat voor soort bedrijf je ook werkt, als Financial Controller ben je altijd verantwoordelijk voor de financiële rapportages, budgetteringen en prognoses binnen het bedrijf. Zo maak je dus financiële rapportages en analyses, je voert financiële controles uit en je bemoeit je indien nodig met de het liquiditeits- en cashflowmanagement. Als iets binnen een bedrijf met geld te maken heeft, of het er nu in moet komen, uit moet gaan of vast moet staan, dan heeft de Financial Controller er weet van.

Wat doet een Financial Controller Utrecht concreet?

Nogmaals: de taken van een Financial Controller Utrecht zijn niet anders dan een Financial Controller in een ander deel van het land. Als Financial Controller houd je je bezig met minimaal een aantal van de volgende concrete taken:

 • Je analyseert de financiële resultaten.
 • Je stelt financiële rapportages op.
 • Je stelt budgetteringen op.
 • Je stelt liquiditeitsprognoses op.
 • Je managet de cashflow.
 • Je optimaliseert (financiële) processen.
 • Je stelt de jaarrekening op en begeleidt de audit.

Assistent Financial Controller

Ben jij net klaar met studeren en stap je net de arbeidsmarkt op, dan is een functie als Financial Controller wellicht te hoog gegrepen. In dat geval zou je kunnen kiezen om als Assistent Financial Controller in Utrecht aan de slag te gaan. Als assistent van de Financial Controller heb je eigenlijk een vergelijkbaar takenpakket, maar draag je niet de eindverantwoordelijkheid. Je helpt degene die wel die verantwoordelijkheid draagt met de taken. Fijne bijkomstigheid van een functie als Assistent Financial Controller is dat je erg veel kan leren van de mensen om je heen. Benieuwd naar de vacatures?

Openstaande vacatures

Financial Controller

Finance 40 Randstad
Werving & Selectie

Voor één van onze klanten in de Randstad zijn wij op zoek naar een Financial Controller. Als Financial Controller ga jij samen met je collega’s ervoor zorgen dat de organisatie in control is en de ...

Senior Financial Controller

Finance 40 Regio Gorinchem
Werving & Selectie

Voor een van onze klanten in de regio Gorinchem zijn wij op zoek naar een Senior Financial Controller. Een prachtig familiebedrijf met rijke historie en actief in verschillende disciplines. Heb jij...

Bekijk de vacatures

Wat heeft een goede Financial Controller Utrecht?

Als je meer kans wil maken om de rol als Financial Controller Utrecht goed uit wil kunnen voeren, dan zorg je dat jij:

 • Woonachtig bent in of rondom Utrecht.
 • Analytisch erg sterk bent.
 • Zicht hebt op het commerciële aspect van het bedrijf.
 • Snel kunt schakelen tussen details en het grote plaatje.
 • Sociaal sterk bent, maar ook zelfstandig goed kunt werken.
 • Daadkrachtig bent en leiding kunt geven aan een team.
 • Organisatorisch sterk bent en planmatig te werk kunt gaan.

Financial Controller in Utrecht via Bluefin?

Ben jij een Professional op het gebied van Finance en sta jij open voor een nieuwe uitdaging? Dan is het verstandig om gebruik te maken van het netwerk van Bluefin. In welke vorm dan ook, of je nu als freelancer, interim, als zzp’er of in een vaste aanstelling aan de slag wil, vanuit ons netwerk komen allerlei functies en opdrachten voorbij op het gebied van Finance Control in de regio Utrecht. Wij matchen bedrijven, hun cultuur en de vacature bovendien écht met mensen, hun competenties en hun karakters. Daardoor zorgen we bij Bluefin dat we ‘Always a good catch’ creëren.

Heb jij interesse in vacatures voor Financial Controller functies in en rond Utrecht? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Contact opnemen!

Veelgestelde vragen

Het verschil tussen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller houdt zich bezig met de financiën, de Business Controller neemt aan de hand van de financiën beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. Financial Controllers zijn vaak bezig met het opstellen van financiële documenten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!