Werving financieel personeel

Voor de werving van Financieel personeel is aandacht en professionele bemiddeling nodig. Aandacht voor de persoon en zijn cv, voor de functie en haar eisen en voor het bedrijf en zijn cultuur zijn belangrijk. Vervolgens is een professionele bemiddeling waarbij rekening gehouden wordt met die drie aspecten van belang. Verder is het altijd een goed idee om volgens een vooraf opgezette structuur in de wervingsprocedure te werk te gaan. Zo zorg je ervoor dat het gestroomlijnd gaat, waardoor tijdverspilling wordt tegen gegaan.

Hoe ziet de wervingsprocedure eruit?

1. Kennismaking klant

Daarin wordt het soort bedrijf, de hoofdactiviteit, de kernwaarden en de bedrijfscultuur in kaart gebracht, zodat het duidelijk is wat voor soort bedrijf op zoek is naar de financiële medewerker.

2. Analyse & bevestiging

Hierin komt naar voren welke functie open is om gevuld te worden. De taken, de verantwoordelijkheden, maar ook het soort team waarin de medewerker werkzaam zal zijn. Er wordt gekeken of Bluefin kan helpen bij het vullen van de vacature.

3. Competentiepakket van de financiële medewerker bepalen

Op basis van het bedrijfsprofiel en een functieschets wordt een pakket van competenties opgesteld waaraan de financiële medewerker moet voldoen.

4. Zoektocht - eigen netwerk

De vacature wordt uitgezet binnen het uitgebreide netwerk van financiële professionals van Bluefin. Bluefin heeft een database van meer dan 35.000 geregistreerde financiële professionals die wonen en werken in de regio Zuidwest Nederland. Ook het LinkedIn netwerk met meer dan 25.000 directe financiële connecties is van groot belang.

  • 4a. Zoektocht - Referral

Mocht het voorkomen dat het primaire netwerk van Bluefin geen uitkomst biedt, dan kan er altijd nog een beroep gedaan worden op het secundaire netwerk. De ‘vrienden van vrienden’, noemen we dit.

  • 4b. Zoektocht - direct search

Door ons grote netwerk en jarenlange ervaring hebben we een goed beeld van de markt. Hierdoor kunnen we ook professionals buiten ons netwerk direct benaderen.

5. Longlist van geschikte kandidaten opstellen

De kandidaten die iets van zich hebben laten horen worden gekeurd op hun competenties, waarna alleen passende kandidaten op een longlist overblijven.

6. Intervieuws

Potentiële kandidaten worden uitgenodigd voor een uitgebreid interview en worden geïnformeerd over de vacature.

7. Shortlist & sollicitatiegesprekken

Als de kandidaten potentie blijken te hebben, worden ze middels een shortlist door Bluefin aan het bedrijf gepresenteerd, waarna sollicitatiegesprekken zullen worden georganiseerd.

8. Evaluatie

Als er een match is er is tussen het bedrijf en een kandidaat een overeenkomst tot stand gekomen, dan is het proces ten einde. Hierna volgt een evaluatie aangaande onze dienstverlening

Openstaande vacatures

Bekijk de vacatures

Bluefin als bemiddelaar voor de werving van financieel personeel

Met Bluefin heb je ‘Always a good catch’. Met het juiste netwerk, de wil om altijd het juiste resultaat te behalen voor onze klanten én de meer dan 35 jaar ervaring in de bemiddeling van financials weten we die lijfspreuk iedere keer weer waar te maken. Wij koppelen geen cv’s aan functies. Wij verbinden personen met karakters, kennis en ervaring met bedrijven en hun culturen.

Benieuwd of we bij Bluefin iets voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!