Vacature Business Controller Utrecht

Als je op zoek bent naar een vacature voor Business Controller in Utrecht, dan is het een goed idee om Bluefin daarvoor als partner te overwegen. En het maakt dan niet uit of je als zzp’er, als interim professional of in een vaste aanstelling aan de slag wil gaan als Business Controller in (of rondom) Utrecht, Bluefin helpt je. Wij bemiddelen tussen bedrijven die Finance-personeel zoeken én vice versa. Verder op deze pagina vind je meer informatie over waar een Business Controller zich mee bezighoudt, wat je als Business Controller aan salaris kan verwachten en welke competenties je nodig hebt om de rol goed te vervullen.

Hoe je een vacature Business Controller in Utrecht het best vervult

Uiteindelijk maakt het natuurlijk weinig uit of de Business Controller vacature in Utrecht of in een andere stad in Nederland open staat. Het is veel belangrijker bij wat voor soort bedrijf (de cultuur, de omvang en de sector) de vacature openstaat. De taken van een Business Controller lopen bij verschillende bedrijven dan vaak ook uiteen, maar je kunt er op rekenen dat je minimaal een aantal van de volgende taken uit moet voeren:

 • Het opstellen van een meerjarenplan.
 • Het uitvoeren van risicoanalyses.
 • Het opstellen van managementrapportages.
 • Het uitvoeren van bedrijfseconomische analyses.
 • Het in de gaten houden van marktontwikkelingen.
 • Het opstellen van budgetten en het controleren van die budgetten.
 • Het adviseren van het Management Team op basis van analyses.

Welk salaris hoort er bij een Business Controller vacatures?

Voor het salaris van een Business Controller is het van belang te weten hoe lang je als werknemer al ervaring hebt in het vak. Logischerwijs betekent meer ervaring ook een hoger salaris. Als je 0 tot 3 jaar ervaring hebt ben je vaak actief als Assistent Business Controller en ligt je salaris ongeveer tussen de €2.600 en €3.800 bruto. Heb je al de nodige ervaring en kun je echt aan de slag als Business Controller, dan kan je brutosalaris oplopen tot wel €5.300. Hier komen de nodige verantwoordelijkheden bij kijken, maar daar staat dan dus wel een goed salaris tegenover. Wil je weten welke vacatures er bij ons momenteel opstaan?

Openstaande vacatures

Business Controller

Finance 40 Zierikzee
Werving & Selectie

Voor een van onze relaties in het Zeeuwse Zierikzee zijn wij op zoek naar een gedreven en ambitieuze Business Controller. In deze rol ben je samen met het team van 3 Business Controllers verantwoor...

(Junior) Business Controller

Finance 40 Bergen op Zoom
Werving & Selectie

Voor Meijer Potato, gevestigd in Rilland, is Bluefin op zoek naar een (Junior) Buisiness Controller. Heb jij die kritisch analytiscje blik en wil je meebouwen aan de verdere groei van deze organisa...

Bekijk de vacatures

Welke eigenschappen heb je nodig om en Business Controller vacature in Utrecht te vullen

Ook al verschillen de rollen van Business Controller per bedrijf, voor het vullen van de vacature Business Controller in Utrecht is het handig als je over de volgende eigenschappen beschikt.

Jij bent:

 • Woonachtig in of rondom Utrecht
 • Analytisch sterk en goed met cijfers.
 • In staat autonoom te werk te kunnen gaan.
 • In staat strategisch te kunnen denken.
 • Erg sociaal en kan goed overweg met verschillende stakeholders.
 • Commercieel ingesteld.
 • Proactief en kritisch ingesteld.
 • Goed in het overtuigen van mensen sterk op communicatief vlak.

Business Controller worden via Bluefin?

Een stap in je carrière is zo gemaakt, maar het is wel van belang de het de juiste stap is. Ben jij op zoek naar de vacature Business Controller in Utrecht? Ben je in een vaste aanstellen aan het werk en wil je als zzp’er aan de slag? Of wil je liever ad interim voor verschillende opdrachtgevers werken? Wat jouw doel ook is, wij helpen mensen met een Finance-achtergrond het meeste uit hun toekomst halen. Wij bekijken bedrijven, hun culturen en vacatures en matchen die met mensen, hun competenties én hun karakters. Op die manier zorgen we bij Bluefin voor ‘Always a good catch’.

Benieuwd naar vacatures voor Business Controller functies in en rond Utrecht? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wat doet een Business Controller?

Een Business Controller (BC) voorziet de directie van de juiste financiële informatie en geeft adviezen op basis van die informatie. Je bereidt met diezelfde directie het strategische beleid voor en vertaalt dat beleid naar concretere zaken. Daarbij kun je denken aan het ontwerpen van organisatiestructuren, het invoeren van administratieve systemen en het ontwikkelen van bepaalde werkwijzen en procedures. Hierbij ligt de nadruk op het behalen van bedrijfsdoelen en het waarborgen van de financiële gezondheid van het bedrijf voor de lange termijn.

Wat zijn de taken van een Business Controller?

Als Business Controller houd je je bezig met onder andere de volgende taken:

 • Je helpt met het bepalen van de strategie van het bedrijf.
 • Je vertaalt de strategie naar concrete controleerbare doelstellingen.
 • Je signaleert trends en doet aanbevelingen op basis van die trends.
 • Je analyseert de financiën en rapporteert afwijkingen ten opzichte van forecasts.
 • Je initieert verbeterprocessen op basis van financiële analyses.
 • Je onderhoudt uiteenlopende contacten met onder anderen het management, accountants en andere stakeholders.

Als Junior Business Controller houd je je over het algemeen iets minder bezig met strategiebepaling en sta je vaak onder supervisie van een andere Business Controller.

Wat verdient een Business Controller?

Een Business Controller verdient gemiddeld tussen de €3.890 en €5.265 bruto per maand in Nederland.

Het verschil tussen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller houdt zich bezig met de financiën, de Business Controller neemt aan de hand van de financiën beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. Financial Controllers zijn vaak bezig met het opstellen van financiële documenten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!