Zzp finance opdrachten

Zzp finance opdrachten worden uitgezet om uiteenlopende redenen. Bijvoorbeeld om een seizoensgebonden piek op te vangen, om een personeelslid die een sabbatical heeft te vervangen of om een projectmatige rol op te vullen met een duidelijk begin- en eindpunt. Het invullen van zzp opdrachten in finance brengt voordelen met zich mee, maar het vereist ook een hoge mate van specifieke kennis op het gebied van finance én competenties die je in staat stellen om goed te werk te kunnen gaan binnen een nieuw bedrijf. Of je nu al een ervaren zzp finance professional bent of wanneer je nog aan het begin staat van je carrière, op deze pagina vind je alle informatie die je zoekt én vind je verschillende zzp finance opdrachten die er bij ons beschikbaar zijn.

De voordelen van zzp finance opdrachten

Het invullen van zzp finance opdrachten biedt diverse voordelen voor finance professionals die op zoek zijn naar een flexibele en uitdagende carrière. Hieronder hebben we enkele belangrijke voordelen op een rij gezet.

 • Als zzp’er heb je veel flexibiliteit
  Je hebt de vrijheid om je eigen werkschema te bepalen en te kiezen welke zzp opdrachten in finance je aanneemt. Je kunt het aantal en het soortopdrachten aanpassen aan je persoonlijke behoeften, waardoor je flexibiliteit hebt in je werk-privébalans.

 • De uiteenlopende ervaring is goed voor je ontwikkeling
  Door het uitvoeren van zzp finance opdrachten bij verschillende organisaties, sectoren en projecten, krijg je de kans om diverse ervaring op te doen. Dit verbreedt je kennis, vaardigheden en inzichten in de financiële wereld en is goed voor je professionele ontwikkeling.

 • De financiële beloning voor zzp finance opdrachten
  De tarieven die je als zzp’er ontvangt kunnen erg aantrekkelijk zijn. Je hebt de mogelijkheid om over je tarieven te onderhandelen op basis van je ervaring, vaardigheden en de complexiteit van de opdracht, wat kan resulteren in een hoger inkomen.

 • Jij bent je eigen baas
  Als zzp’er ben je eigen baas. Je hebt de vrijheid om zelfstandig te werken, beslissingen te nemen en je eigen bedrijfsvoering te beheren. Dit geeft je een gevoel van autonomie en controle over je professionele leven.

 • Het is goed voor je netwerk
  Door te werken met verschillende organisaties en professionals in de financiële sector, kun je waardevolle contacten en relaties opbouwen. Dit netwerk kan niet alleen leiden tot nieuwe opdrachten, maar ook tot samenwerkingen, aanbevelingen en andere toekomstige carrièremogelijkheden.
Blijf op de hoogte van onze zzp opdrachten

Zzp finance opdrachten

Finance Manager

40 Dongen
Werving & Selectie

Are you looking for a workplace where you not only work with passion and pleasure, but also for a company where is room for fun and togetherness? Then you've come to the right place at Poredo in Do...

Finance Manager

Finance 32 Amsterdam
Werving & Selectie

Voor één van onze klanten in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Finance Manager. Als Finance Manager ga jij samen met je collega’s ervoor zorgen dat de organisatie in control is en de processen go...

Bekijk meer vacatures

De juiste competenties voor het uitvoeren van zzp finance opdrachten

Het succesvol uitvoeren van zzp finance opdrachten vraagt om een unieke combinatie van specifieke competenties. Hier zijn een aantal van die belangrijke competenties die je nodig hebt om als zzp’er binnen finance aan de slag te kunnen gaan.

 • Financiële expertise als basis
  Als zzp finance professional moet je een solide kennis hebben van financiële principes. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van de boekhouding en het doen van financiële analyses, budgetteringen en rapportages.

 • Je moet communicatief sterk zijn
  Effectieve communicatie is essentieel als je zzp finance opdrachten goed uit wil voeren. Je moet in staat zijn om financiële concepten en informatie duidelijk te communiceren naar zowel financiële als niet-financiële belanghebbenden. Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn cruciaal om complexe financiële informatie begrijpelijk te maken voor anderen.

 • Je hebt analytisch vermogen
  Om financiële gegevens te onderzoeken, trends en patronen te identificeren, en waardevolle inzichten te halen uit de cijfers, is analytisch denkvermogen cruciaal. Je moet in staat zijn om problemen te analyseren, oplossingen te vinden en weloverwogen beslissingen te nemen op basis van financiële gegevens.

 • Je moet probleemoplossend kunnen denken
  Je zal vaak geconfronteerd worden met uitdagingen en problemen op financieel gebied. Je moet dus in staat zijn om de daadwerkelijke problemen te identificeren, creatieve oplossingen te bedenken en proactief actie te ondernemen de doelstellingen van de opdracht of het project te behalen.

 • Je bent goed in timemanagement en hebt organisatorische skills
  Zzp finance opdrachten kunnen complex zijn, dus het is belangrijk om goede timemanagement en organisatievaardigheden te hebben. Je moet in staat zijn om je werklast effectief te beheren, deadlines te halen en prioriteiten te stellen om efficiënt te kunnen werken.

 • Je moet flexibel zijn en jezelf snel kunnen aanpassen
  Als zzp finance professional werk je vaak in verschillende organisaties en omgevingen. Je moet in staat zijn om je snel aan te passen aan nieuwe situaties, bedrijfsculturen en systemen.

 • Je bent integer en ethisch verantwoord
  Finance professionals hebben te maken met vertrouwelijke informatie en moeten ethisch en integer handelen.

Zie jij jezelf terug in deze competenties?

Vergroot je finance netwerk met Bluefin

De taken die je uitvoert binnen zzp finance opdrachten

Laat het duidelijk zijn: de ene zzp finance opdracht is de andere niet en de taken en verantwoordelijkheden zullen bij iedere opdracht verschillen. Dat is juist ook de reden dat je zo veel leert als zzp’er. Maar om je een idee te geven vind je hieronder een aantal taken en/of verantwoordelijkheden die vaak binnen finance zzp opdrachten voorkomen.

 • Het uitvoeren van financiële analyses
  Bij veel zzp finance opdrachten analyseer je financiële gegevens, zoals winst- en verliesrekeningen, balansen en cashflowoverzichten om inzicht te krijgen in de financiële prestaties van de organisatie.

 • Het opstellen van budgetten en prognoses
  Je helpt bij het opstellen van financiële budgetten en prognoses om de toekomstige financiële prestaties van de organisatie te plannen en te voorspellen.

 • Het voeren van de boekhouding en financiële rapportage
  Je voert boekhoudkundige taken uit, zoals het verwerken van financiële transacties, het opstellen van financiële overzichten, het beheren van grootboeken en het voorbereiden van financiële rapporten.

 • Het uitvoeren van cashflowmanagement
  Ook cashflowmanagement is een veel geziene taak als zzp finance professional. Je beheert dan de cashflow van de organisatie, waarbij je inkomende en uitgaande geldstromen bewaakt en analyseert. Je stelt cashflowprognoses op, beoordeelt liquiditeitsbehoeften en identificeert mogelijkheden om de cashflow te optimaliseren.

 • Het doen van belasting- en compliance-management
  Een specialisatie die je ook vaak terugziet in finance opdrachten, is zorgen dat de organisatie voldoet aan fiscale wet- en regelgeving. Feitelijk zorg je ervoor dat de belastingaangiften goed worden gedaan en dat jouw bedrijf alle financiële voorschriften en rapportagevereisten naleeft.

 • Het doorvoeren van systeem- en procesverbeteringen
  Ook denk je vaak na over het optimaliseren van processen en de financiële systemen, om uiteindelijk efficiëntie en nauwkeurigheid van financiële operaties te verbeteren. Denk hierbij aan het automatiseren van taken, het stroomlijnen van rapportageprocessen of het verbeteren van interne controles.

 • Samenwerken en adviseren
  Ook een taak die bijna altijd bij een opdracht hoort is de adviserende rol omtrent financiële vraagstukken. Je werkt daarbij samen met verschillende teams binnen de organisatie, zoals HR, inkoop en operationele afdelingen, om financiële doelstellingen te bereiken en te ondersteunen.

Met de hulp van Bluefin als zzp’er aan de slag?

Zie jij het wel zitten om als zzp’er in finance aan de slag te gaan? Wil jij een dynamische carrière, veel leren in korte tijd, een mooi netwerk opbouwen en werken tegen een mooie vergoeding? Blijf eigen baas, ga als zzp’er aan de slag en voeg Bluefin toe aan je netwerk. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste match.

Meer te weten komen?

Neem contact met ons op
laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!