Junior Business Controller in Zeeland

Ben jij de uitblinker die we zoeken?

vervallen
Werving & Selectie

Vacature details

Locatie Zeeland
Uren 40

Voor een van onze klanten in regio midden Zeeland zijn op zoek naar een enthousiaste (junior) Business Controller om ons Finance team te komen versterken.

Als (junior) Business Controller ben je samen met de Senior Business Controller de financiële business partner van één of meerdere van de vestigingen. Je maakt impact door met heldere analyses actief bij te dragen aan het behalen van de bedrijfsresultaten. Verder ondersteun je de senior Business Controller en het management door continu te zoeken naar verbeteringen in de operationele performance en het challengen van de organisatie om het iedere dag een beetje beter te doen. 

Logistiek is altijd in beweging en dat geldt ook voor deze rol als (junior) business controller. We zoeken een business controller met een integrale blik die zowel aandacht heeft voor de operationele als de financiële performance van een vestiging. Die open staat voor nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie en bij finance. Die een uitdaging ziet in het beter maken van de strategie van een vestiging, de onderliggende processen én de resultaten. Kortom, het leuk vindt om af te wisselen tussen de hoofdlijnen en de details. 

Voor je vestiging(en) ondersteun je de Senior Business Controller bij het bewaken en onderhouden van de planning & control cyclus, dus heb je een rol in het budget/ forecastproces, de maandelijkse financiële afsluiting en de periodieke managementrapportages met toelichting op de behaalde resultaten. Je voert waar nodig diepgaande analyses uit op de resultaten van je vestiging(en) en vertaalt deze naar zakelijke inzichten om de prestaties te verbeteren. Je onderzoekt de afwijkingen ten opzichte van het budget, analyseert de volledig P&L en verbindt de cijfers met operationele en commerciële KPI’s.

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt de Senior Business Controller bij het zijn van de finance business partner voor management team(s) van jouw vestiging(en). Je voorziet de Senio Business Controller en het management van inzichten die de besluitvorming op strategisch, tactisch en operationeel niveau ondersteunen.
 • Je levert een belangrijke bijdrage in de verschillende business performance processen, zoals het bespreken van de uitkomsten van periodieke financiële analyses en het adviseren rondom acties en opvolging;
 • Actieve rol in samenwerking met de Senior Business Controller in de planning & control cyclus van je vestiging(en), waaronder het budget en forecastproces, de maandelijkse financiële afsluiting en de periodieke managementrapportages met toelichting op de behaalde resultaten;
 • Rol bij verschillende business cases rondom uitbreiding of vernieuwing;
 • Je zal in samenwerking met de Senior Business Controller KPI's formuleren en bijhouden om data gedreven besluitvorming te ondersteunen en performance te verbeteren in de organisatie;
 • In samenspraak aandragen van mogelijkheden voor toepassing van vernieuwde technieken op het gebied van data automatisering of data visualisatie, zoals Power BI.
 • Identificeren van besparingsinitiatieven en deze vervolgens aanjagen en blijven tracken.

Wie ben jij?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, met een financiële, economische of bedrijfskundige richting;
 • Bij voorkeur 1-2 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare functie;
 • Kennis van en ervaring in de logistieke sector is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Een zelfstandige en ondernemende houding, waarbij je zowel sterk mens- als resultaatgericht bent;
 • Bereidheid om te reizen naar andere locaties binnen Nederland.

Wil jij onderdeel worden van een sterk groeiende organisatie waar je mooie carriere stappen kunt maken? Kom dan snel met mij in contact! 06-45302916 of stuur je CV en een korte motivatie naar l.wauters@bluefin.nl

Voordelen van solliciteren via Bluefin

Wat bieden wij jou?

 • Wij verzorgen een warme introductie bij de klant
 • We kunnen je alles vertellen over de cultuur
 • Actieve begeleiding bij het sollicitatieproces
 • Hulp bij je contractonderhandelingen 

En is deze rol uiteindelijk niet de ideale match voor jou dan hebben we nog veel meer procedures waar we jou als kandidaat in mee kunnen nemen.

Jouw contactpersoon

Laurens Wauters

Managing Business Consultant
laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit
Je kunt Laurens bereiken via: +31 6 45302916 Stuur Laurens een e-mail