Interim management vacatures

Met het invullen van interim management vacatures kun je in veel kanten op. Wil jij veel impact maken in een korte tijd? Wil je veel ervaring opdoen én veel variatie hebben in je werkomgeving? Dan zijn interim management vacatures iets voor jou en ben je bij Bluefin aan het goede adres. Interim manager vacatures bieden je de mogelijkheid om jouw expertise in te zetten en organisaties te helpen hun doelen te bereiken. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over interim management vacatures. En dan vooral met de nadruk op finance. Direct weten welke interim finance manager vacatures we bij Bluefin open hebben staan?

Waarom worden interim management vacatures uitgezet

Interim management vacatures komen om verschillende redenen online. Zo kan een bedrijf met tijdelijke personeelstekorten te maken hebben, kan een bedrijf tijdelijk of projectmatig behoefte hebben aan specifieke deskundigheid, bijvoorbeeld tijdens een fusie of overname. Projectmatig kan het voor een bedrijf goedkoper zijn om een interim finance manager te vinden dan een fulltime finance manager, omdat het bedrijf slechts voor een bepaalde periode betaalt. Ook kan het zijn dat er snel een finance manager nodig is, maar het wervingsproces van een fulltimer te lang duurt. Om die tijd te overbruggen kan een interim finance manager worden ingezet. Wat de reden ook is, bij het vullen van een interim finance manager vacature ben je eigenlijk altijd de snelle, effectieve en tijdelijke oplossing voor een probleem. Hieronder vind je de verschillende redenen waarom organisaties interim finance manager vacatures uitzetten nog eens op een rij:

 • Specialistische kennis: bedrijven kunnen specialistische expertise inhuren voor specifieke projecten of tijdens piekperiodes, zonder zich te binden aan een permanente aanstelling.
 • Fris perspectief: interim-managers kunnen nieuwe ideeën en inzichten inbrengen, wat kan leiden tot verbeterde bedrijfsprocessen.
 • Snelle vervanging: interim finance managers kunnen snel kritieke posities invullen en daarmee de bedrijfscontinuïteit waarborgen. Dit is vooral belangrijk bij onverwachte vertrekken of ziekteverlof van vaste medewerkers.
 • Diverse ervaring: interim finance managers hebben vaak een breed scala aan ervaring en expertise, wat hen in staat stelt om snel te schakelen tussen verschillende bedrijven en sectoren.
 • Objectieve blik: doordat interim-managers niet gebonden zijn aan de bedrijfscultuur of politieke spelletjes, kunnen zij een objectieve blik werpen op de situatie en eventuele knelpunten identificeren.
 • Tijdelijke oplossing voor tekort aan personeel: in geval van een onderbezetting binnen het financiële team, kunnen interim finance managers ingezet worden als tijdelijke oplossing totdat er weer vaste medewerkers gevonden zijn.

Dit is een greep uit de voordelen voor organisaties. Hieronder vind je de voor- en nadelen voor de personen die de interim finance manager vacatures vervullen.

Bekijk hier de interim manager vacatures

Openstaande vacatures

Bekijk de vacatures

De voor- en nadelen van interim management vacatures

Het vullen van bijvoorbeeld een interim finance manager vacature brengt veel voordelen met zich mee. Zo biedt het je de mogelijkheid om in een relatief korte tijd bij veel verschillende bedrijven te werken, wat kan leiden tot een brede ervaring en vaardigheden. Hieronder vind je nog een aantal voordelen op een rij:

 • Snel leerproces: Door snel in verschillende bedrijfsomgevingen te werken zul je in een korte tijd veel leren. Verschillende bedrijven en projecten brengen namelijk verschillende uitdagingen met zich mee, waardoor je je financiële kennis snel zal uitbreiden.
 • Bijdragen aan verbetering: Je kunt met jouw expertise een directe impact hebben op de financiële gezondheid van organisaties. Je wordt vaak ingeschakeld als oplossing voor een probleem, bijvoorbeeld om financiële processen te verbeteren, kosten te verlagen, winstgevendheid te vergroten of risico's te beheren.
 • Netwerkmogelijkheden: Het werken in veel verschillende bedrijven biedt uitgebreide netwerkkansen. Je kunt hierdoor waardevolle contacten leggen met professionals, zowel uit jouw vakgebied als uit andere omgevingen.
 • Flexibiliteit: De tijdelijke aard van interim-functies geeft je de flexibiliteit om je carrière aan te passen aan veranderende persoonlijke behoeften en doelen.
 • Zichtbaarheid voor uiteenlopende potentiële werkgevers: Een succesvolle interim finance managementcarrière kan erg goed op je cv staan. Doe je het goed, dan laat je iedere keer weer een goed visitekaartje achter bij de werkgever waarvoor je actief bent geweest, inclusief organisaties die mogelijk op zoek zijn naar vaste financiële leidinggevende posities.
 • Persoonlijke groei: Het aannemen van verschillende uitdagingen in diverse organisaties is altijd goed voor je persoonlijke groei. Je komt in verschillende sectoren in aanraking met uiteenlopende mensen en culturen, wat goed is voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert je snel aanpassen, problemen oplossen en met verschillende mensen werken.

Aan de andere kant kunnen sommige aspecten van een interim-manager als negatief worden ervaren. Zo is het moeilijker om binnen een organisatie bepaalde lange-termijndoelstellingen te verwezenlijken en moet je vaker afscheid nemen van collega’s. Nadelen als ‘onzekerheid’ en ‘geen betaald verlof’ worden vaak opgeworpen bij interim-managers, maar als je via Bluefin als interim finance manager aan de slag gaat, dan kun je ervoor kiezen om dat te doen vanuit een vaste aanstelling, waardoor je die nadelen niet hoeft te ervaren. Afhankelijk van de doelen die jij momenteel hebt in je carrière, kan een interim job heel veel mogelijkheden bieden. Zit jij bijvoorbeeld nog in een oriënterende fase waarin je veel wil leren, dan kan het echt iets voor jou zijn. Word jij enthousiast van de mogelijkheden?

Kom eens een kop koffie drinken

Meld je aan als interim professional

Benieuwd naar de interim finance manager vacatures die bij ons voorbijkomen, bekijk ze direct hieronder bij de actuele opdrachten. Of liever meteen je netwerk vergroten? Introduceer jezelf meteen via onderstaande button. Wij nemen spoedig contact met je op om goed kennis te maken.

Actuele opdrachten

Interim finance manager vacatures via Bluefin

Bij Bluefin zijn we specialist op het gebied van interim finance manager vacatures. Ben jij op zoek naar vacatures binnen finance én lijkt het je wat om als interimmer aan de slag te gaan? Dan is het zinvol om eens contact op te nemen met ons. Bij ons kun je vanuit een vaste aanstelling aan de slag als interim finance professional bij uiteenlopende opdrachtgevers. Hierdoor heb je alle voordelen van een interim finance professional, gecombineerd met die je hieronder nog eens kunt lezen, maar niet de nadelen van een freelancer. Liever toch als zzp’er je netwerk vergroten voor het vinden van nieuwe opdrachten? Dat kan ook. Of ben je toch op zoek naar een vaste aanstelling op de financiële afdeling van een bedrijf? Ook daar bemiddelen we iedere dag in.

Wat ons uniek maakt? Wij matchen niet zomaar vacatureteksten met competenties van een persoon, maar we kijken naar het bedrijf en de cultuur en of die matcht met de persoon en diens karaktertrekken. Natuurlijk moet je ook beschikken over de juiste vaardigheden, maar dat is simpelweg niet het enige waar we bij Bluefin naar kijken. Dat, gecombineerd met onze meer dan 40 jaar ervaring in de branche, zorgt ervoor dat we ‘Always a good catch’ creëren!

Een kop koffie vergroot jouw netwerk

Veelgestelde vragen

Wat is interim?

Interim is het tijdelijk vervullen van een bepaalde functie binnen een organisatie. In de meeste gevallen gaat een werknemer op projectbasis aan de slag bij een opdrachtgever. De opdrachtgever heeft deze persoon nodig omdat er tijdelijk binnen het bedrijf geen persoon beschikbaar is om de taak te vervullen.

Wat zijn interim opdrachten?

Interim is afgeleid van het latijnse woord 'ad interim'. Dit betekent 'in de tussentijd'. Oftewel interim opdrachten zijn tijdelijke banen. Bij een interim opdracht kom je bij ons in dienst via een detacheringsovereenkomst.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!