Tijdelijk een Interim Controller inhuren?

Tijdelijk extra expertise en capaciteit in huis halen vanwege een strategische koerswijziging, projectaanvraag of uitgevallen werknemer? Dat kan bij Bluefin

Wij zijn specialist in de bemiddeling van Interim Controller kandidaten in regio Zuidwest-Nederland. Gebundeld zijn wij ruim 35 jaar actief in dit vakgebied. Daardoor weten wij feilloos de juiste kandidaten aan te reiken die aansluiten op zowel de opdracht als de opdrachtgever. Je bespaart hierdoor veel tijd en energie omdat het niet meer nodig is om ellenlange sollicitatieprocedures te doorlopen waarbij het maar de vraag is of je de juiste kandidaten treft. Bovendien zorgen wij voor coaching en begeleiding van Interim Controller kandidaten. Dit zien wij als een voorwaarde tot een succesvolle invulling van de interim-opdracht. Kom met ons in contact om vrijblijvend geïnformeerd te worden naar de mogelijkheden.

Ga jij de uitdaging aan als Interim Controller?

Als je persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel hebt staan (net zoals Bluefin) en je houdt van uitdagingen, dan is een Interim Controller opdracht je op het lijf geschreven. De wisselende omgevingen en opdrachten zorgen ervoor dat jij in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring opdoet. Overigens vergroot je hier ook je netwerk mee. Natuurlijk gaan we je actief coachen en begeleiden zodat jij snel op tempo komt bij de nieuwe organisatie. Wil je de mogelijkheden bespreken met een van onze medewerkers? Neem dan contact met ons op!

Bemiddeling van Interim Controller kandidaten

Een match tussen cv en een interimopdracht is niet voldoende. Bij onze strenge selectieprocedure van Interim Controller kandidaten, leggen we ook de focus op intrinsieke motivatie, ambitie en persoonlijkheid. Hierdoor wordt het voor ons duidelijk bij welke opdrachten en opdrachtgevers zijn kunnen excelleren. Bij Bluefin kun je daarom rekenen op Interim Controller kandidaten die perfect matchen met de opdracht en jou als opdrachtgever.

Aan de slag gaan als Interim Controller: hoe werkt het?

We gunnen je de vrijheid om zelf te bepalen hoe je aan slag gaat als Interim Controller. Dit betekent dat je in vaste dienst kunt treden als interimmer bij Bluefin of tot de duur van het project. Ook kun je aan de slag gaan als zelfstandige (ZZP-er) indien het sociaal vangnet niet voor je van belang is. Je vindt meer informatie op onze interim pagina.

Veelgestelde vragen

Wat doet een Assistent Controller?

Als Assistent Controller help je de Controller en het Management met de administratieve en controlerende werkzaamheden. Ook help je bij het uitzetten van de financiële koers van een organisatie. Hoewel de functie van Assistent Controller binnen de functiegroepen finance en zakelijke dienstverlening valt, komt deze natuurlijk in vrijwel alle branches voor.

Wat verdient een Assistent Controller?

Als fulltime Assistent Controller ga je gemiddeld tussen de €2.622 en €2.910 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat €35.850 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.

Wat doet een Business Controller?

Een Business Controller (BC) voorziet de directie van de juiste financiële informatie en geeft adviezen op basis van die informatie. Je bereidt met diezelfde directie het strategische beleid voor en vertaalt dat beleid naar concretere zaken. Daarbij kun je denken aan het ontwerpen van organisatiestructuren, het invoeren van administratieve systemen en het ontwikkelen van bepaalde werkwijzen en procedures. Hierbij ligt de nadruk op het behalen van bedrijfsdoelen en het waarborgen van de financiële gezondheid van het bedrijf voor de lange termijn.

Wat zijn de taken van een Business Controller?

Als Business Controller houd je je bezig met onder andere de volgende taken:

  • Je helpt met het bepalen van de strategie van het bedrijf.
  • Je vertaalt de strategie naar concrete controleerbare doelstellingen.
  • Je signaleert trends en doet aanbevelingen op basis van die trends.
  • Je analyseert de financiën en rapporteert afwijkingen ten opzichte van forecasts.
  • Je initieert verbeterprocessen op basis van financiële analyses.
  • Je onderhoudt uiteenlopende contacten met onder anderen het management, accountants en andere stakeholders.

Als Junior Business Controller houd je je over het algemeen iets minder bezig met strategiebepaling en sta je vaak onder supervisie van een andere Business Controller.

Wat verdient een Business Controller?

Een Business Controller verdient gemiddeld tussen de €3.890 en €5.265 bruto per maand in Nederland.

Het verschil tussen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller houdt zich bezig met de financiën, de Business Controller neemt aan de hand van de financiën beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. Financial Controllers zijn vaak bezig met het opstellen van financiële documenten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!