Interim CFO opdrachten

Interim CFO opdrachten onderscheiden zich op verschillende manieren van reguliere, permanente CFO posities. En bij die verschillen horen ook andere competenties dan de competenties die je nodig hebt voor het vullen van vaste functies. Voordelen van interim opdrachten is dat ze een betere vergoeding per uur bieden dan vaste aanstellingen. Daar kleeft het nadeel van onzekerheid aan of je altijd werk zal hebben.

Hieronder vind je de kenmerkende aspecten van interim CFO vacatures én de competenties waarover je moet beschikken om die interim CFO opdrachten naar behoren te kunnen vervullen. Bij Bluefin helpen we interim CFO’s door middel van ons netwerk, onze expertise in de branche én onze jarenlange ervaring. Liever direct contact opnemen? Dat kan.

Kenmerken van interim CFO opdrachten

 • Tijdelijkheid
  Een belangrijk kenmerk van interim CFO opdrachten is natuurlijk de tijdelijkheid. Een interim CFO wordt ingehuurd voor een specifieke periode, vaak om een bepaald project te leiden, een overgangsperiode te overbruggen of specifieke financiële uitdagingen aan te pakken.
 • Focus op specifieke doelen
  Interim CFO's worden vaak ingezet met een duidelijk omschreven doel of specifieke resultaten die moeten worden behaald. Dit kan variëren van het verbeteren van financiële rapportageprocessen tot het leiden van een fusie- of overnameproject.
 • Direct impact maken
  Doordat interim CFO opdrachten vaak worden uitgezet om onmiddellijke uitdagingen aan te pakken, hebben je als interim CFO de mogelijkheid om snel meetbare resultaten te boeken en directe impact te hebben op de financiële gezondheid van de organisatie.
 • Variatie in werkzaamheden
  Interim CFO's hebben de kans om te werken aan verschillende projecten en bij verschillende organisaties. Dit biedt variatie in werkzaamheden en de mogelijkheid om diverse bedrijfsomgevingen te ervaren.
 • Snelle professionele ontwikkeling
  Doordat je blootgesteld wordt aan verschillende bedrijfsscenario's en uitdagingen kun je als interim CFO je professionele vaardigheden en expertise snel ontwikkelen. Je breidt je kennis uit en leert nieuwe strategieën om uiteenlopende financiële problemen aan te pakken. Een snellere leerschool is er eigenlijk niet.
 • Flexibiliteit in werkuren
  Als je als interim CFO opdrachten uitvoert, dan heb je vaak zelf de controle over jouw werkschema's, wat flexibiliteit kan bieden in termen van werkuren en de mogelijkheid om een betere balans tussen werk en privé te handhaven.
 • Financiële beloning
  In sommige gevallen kunnen interim CFO opdrachten financieel lonend zijn. Omdat organisaties vaak bereid zijn meer te betalen voor gespecialiseerde expertise op korte termijn, kan dit leiden tot aantrekkelijke vergoedingen voor interim CFO's.

Dit zijn een aantal kenmerken van interim CFO opdrachten die je in ogenschouw kunt nemen als je van plan bent om als interimmer aan de slag te gaan. Bevallen deze kenmerken jou?

Introduceer jezelf

Competenties van een interim CFO

Een interim CFO, die tijdelijk wordt ingehuurd om specifieke financiële uitdagingen aan te pakken of een overgangsperiode te overbruggen, moet over specifieke competenties beschikken die passen bij de aard van die interimrol. Hieronder vind je enkele belangrijke competenties van een goede interim CFO.

 • Snelle inzetbaarheid
  Een interim CFO vacature wordt vaak uitgezet om snel resultaat te behalen, dus het vermogen om snel in te springen en je snel aan te passen aan de specifieke behoeften van de organisatie zonder lange inwerkperiodes is een belangrijke competentie.
 • Analytisch denkvermogen
  Sterke analytische vaardigheden om snel de financiële situatie van de organisatie te begrijpen en eventuele problemen te identificeren. Eigenlijk een belangrijke competentie voor zo’n beetje alle Finance rollen.
 • Communicatievaardigheden
  Sterke communicatieve vaardigheden om snel te kunnen schakelen tussen verschillende belanghebbenden en duidelijk te communiceren over financiële zaken – een belangrijke vaardigheid.
 • Resultaatgerichtheid
  Zeker als interimmer is de focus op het behalen van meetbare resultaten binnen een beperkte tijdsperiode erg belangrijk. Denk hierbij aan het verbeteren van de financiële gezondheid of het implementeren van efficiëntere financiële processen.
 • Teammanagement
  Dit is belangrijk omdat je als CFO een team onder je krijgt. Het vermogen om een financieel team effectief te leiden, zelfs tijdens een korte termijn, en te zorgen voor een soepele overdracht van taken aan het bestaande personeel, is van onschatbare waarde.
 • Goede sociale vaardigheden
  Eigenlijk een verlengstuk van de communicatievaardigheden en teammanagement. Als je sociaal begaafd bent worden sommige aspecten in je werk eenvoudiger om uit te voeren.
 • Zelfsturend vermogen
  Het vermogen om zelfstandig te werken en beslissingen te nemen zonder voortdurende begeleiding, is gezien de tijdelijke aard van de rol erg van belang.

Een succesvolle interim CFO combineert deze competenties om snel en effectief waarde toe te voegen aan de organisatie tijdens zijn of haar tijdelijke opdracht. Herken jij jezelf in deze competenties?

Neem contact met ons op

Interim CFO opdrachten bij Bluefin

Bij Bluefin weten we wat we doen op het gebied van Finance vacatures. Dat durven we met onze meer dan 40 jaar ervaring in het vak inmiddels wel te stellen. Dus ook op het gebied van vacatures voor interim CFO’s kennen we het klappen van de zweep. Naast onze ruime ervaring, dragen ook onze werkwijze én het netwerk dat we door al die jaren heen hebben opgebouwd, bij aan het feit dat we autoriteit zijn op het gebied van Finance. Wij matchen niet zomaar een vacature met wat competenties, maar we zorgen dat ook het karakter van de persoon én de bedrijfscultuur bij elkaar passen. Hierdoor heb je met Bluefin “Always a good catch!” Wil jij op jouw kansen op een mooie stap in jouw Finance-carrière vergroten? Neem dan eens contact met ons op.

Vergroot je netwerk met Bluefin
laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!