Interim Business Controller Zeeland

Waarom bedrijven in Zeeland de ‘Interim’ Business Controller kiezen

Steeds vaker kiezen bedrijven in Zeeland en omgeving voor een Business Controller op Interim basis. Vanwaar deze ontwikkeling? Immers: "Interim medewerkers zijn toch veel duurder?" of "Een buitenstaander zal onvoldoende specifieke kennis hebben om te kunnen functioneren binnen mijn bedrijf?". De praktijk veegt deze (en andere) onzekerheden voor u van tafel.

Zo blijkt dat de meeste bedrijven in Zeeland juist voordeliger uit zijn, wanneer zij de opdracht van Business Controller door een interim laten vervullen. De Interim Professional gaat resultaatgerichter te werk en heeft als belangrijk doel de klus binnen het vooraf vastgestelde tijdsbestek te klaren. Daarnaast hebben onze Interim Professionals kostenbesparingen/verlagingen altijd als belangrijk oogmerk.

Dankzij ons professionele netwerk delen Interim Professionals van Bluefin zeer specialistische en uitgebreide kennis. Met hun brede werkervaring in verschillende branches haalt uw bedrijf een extreem waardevolle multifunctional in huis. Ook laat u met een Interim Business Controller uw strategieën, doelstellingen en procesverbeteringen beoordelen vanuit een helikopterview.

Aan de slag als Interim Business Controller in Zeeland?

Ben je op zoek naar een opdracht als Interim Business Controller in de omgeving Zeeland? Bluefin biedt handvatten om jouw carrière naar het volgende niveau te zetten. We nemen jou op in ons specialistische netwerk waardoor jij altijd op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de branche. Neem contact op met één van onze medewerkers of bekijk alvast ons aanbod.

Zelf aan de slag gaan?

Als jij in Zeeland woont, zoeken wij de geschikte Interim Business Controller opdracht. Bij ons is dit niet meer dan logisch. Wij vinden jouw vrije tijd namelijk net zo waardevol als jouw salaris. Regionale bemiddeling staat dan ook hoog bij ons op de agenda. Ook kijken we naar jouw persoonlijkheid, leefsituatie en kwaliteiten. Wij zijn geïnteresseerd in jouw ontwikkeling tijdens een opdracht voor Interim Business Controller. Daarom blijven we altijd betrokken met jouw werkzaamheden en bieden we een uitgebreid ontwikkel- en opleidingstraject.

Interimmer inhuren? De belangrijkste voordelen op een rijtje

Twijfel je nog of een Business Controller op interim basis voor jouw bedrijf in Zeeland de beste optie is? Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Resultaatgerichte oplossingen vanuit helikopterview
 • Oogmerk op kostenverlaging en lastenvermindering
 • Uitsluiting werkgeversrisico, geen secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Korte inwerkperiode door uitgebreide ervaring binnen verschillende bedrijven
 • Optimale flexibiliteit. U bepaalt tijd en duur van de interim opdracht

Wil je graag meer weten wat een Interim Business Controller jouw onderneming in Zeeland kan betekenen? Of  ben je toch op zoek naar een Business Controller op vast contract? Neem dan contact op met één van onze medewerkers, of bekijk onze referenties

Veelgestelde vragen

Wat doet een Business Controller?

Een Business Controller (BC) voorziet de directie van de juiste financiële informatie en geeft adviezen op basis van die informatie. Je bereidt met diezelfde directie het strategische beleid voor en vertaalt dat beleid naar concretere zaken. Daarbij kun je denken aan het ontwerpen van organisatiestructuren, het invoeren van administratieve systemen en het ontwikkelen van bepaalde werkwijzen en procedures. Hierbij ligt de nadruk op het behalen van bedrijfsdoelen en het waarborgen van de financiële gezondheid van het bedrijf voor de lange termijn.

Wat zijn de taken van een Business Controller?

Als Business Controller houd je je bezig met onder andere de volgende taken:

 • Je helpt met het bepalen van de strategie van het bedrijf.
 • Je vertaalt de strategie naar concrete controleerbare doelstellingen.
 • Je signaleert trends en doet aanbevelingen op basis van die trends.
 • Je analyseert de financiën en rapporteert afwijkingen ten opzichte van forecasts.
 • Je initieert verbeterprocessen op basis van financiële analyses.
 • Je onderhoudt uiteenlopende contacten met onder anderen het management, accountants en andere stakeholders.

Als Junior Business Controller houd je je over het algemeen iets minder bezig met strategiebepaling en sta je vaak onder supervisie van een andere Business Controller.

Wat verdient een Business Controller?

Een Business Controller verdient gemiddeld tussen de €3.890 en €5.265 bruto per maand in Nederland.

Het verschil tussen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller houdt zich bezig met de financiën, de Business Controller neemt aan de hand van de financiën beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. Financial Controllers zijn vaak bezig met het opstellen van financiële documenten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!