Financial Accountant

Als Financial Accountant ben je verantwoordelijk voor de financiële verslaggeving aan externe stakeholders. Dat kunnen aandeelhouders, overheidsinstanties (bijvoorbeeld de belastingdienst) of kredietverstrekkers (bijvoorbeeld banken) zijn. Je hebt als Financial Accountant dus met meer partijen te maken dan alleen met het bedrijf waar je voor werkt. De stukken die door de Financial Accountant worden gemaakt, zijn vrijwel nooit bedoeld voor de interne communicatie. Een jaarverslag is een bekend stuk dat veel gebruikt wordt in de financiële verslaggeving door een Financial Accountant.

Aspecten van een goede Financial Accountant

Van een Financial Accountant wordt geacht dat hij zowel diepgaande als brede kennis heeft op financieel gebied. Een goede, gerichte opleiding en de nodige ervaring zijn in deze functie dus vaak vereist. Daarnaast zijn ook de nodige people-skills belangrijk. Je werkt namelijk veel samen met de administratieve werknemers van het bedrijf, maar bent ook verantwoordelijk voor de rapportage en dus de communicatie naar de externe belanghebbenden, zoals banken, aandeelhouders en andere instanties. Je zou kunnen zeggen dat je als Financial Accountant goed moet zijn met cijfers én met mensen.

De taken van een Financial Accountant

Als financial accountant ben je verantwoordelijk voor het opstellen van analyses en rapportages die een beeld geven van de financiële gezondheid van een bedrijf. Een aantal voorbeelden van concrete taken die een financial accountant uit moet voeren zijn:

  • Het maken en/of coördineren van maandafsluitingen.
  • Het doen van boekingen in het systeem.
  • Het verwerken van gegevens en doen van rapportages.
  • Het opstellen van statutaire jaarrekeningen.
  • Het uitvoeren van consolidaties.
  • Het oplossen van fiscale vraagstukken.
  • Het schrijven van adviezen op basis van de cijfers.
  • Het onderhouden van contacten met banken, aandeelhouders en/of overheidsinstanties.
  • Het uitvoeren van controles en het afgeven van de controleverklaring.

Openstaande vacatures

Senior Financial Accountant

40 Amsterdam
Werving & Selectie

Voor onze internationale klant in de zakelijke dienstverlening zijn wij op zoek naar een Senior Financial Accountant, voor de locatie in Amsterdam. Ben jij een hands-on Financial en vind je het leu...

Bekijk de vacatures

Aan de slag als Financial Accountant vanuit Bluefin

We hebben bij Bluefin een breed netwerk waarin vaak de vacature voor Financial Accountant voorbijkomt. Vanuit Bluefin kun je dan ook als vaste aanstelling, als Interim Professional of zelf als ZZP’er aan de slag bij uiteenlopende bedrijven. Met onze jarenlange ervaring in de financiële branche, vinden we vaak de personen met de juiste papieren voor de betreffende vacatures. Maar we gaan verder dan dat; zo kijken we ook of de karaktereigenschappen van die betreffende persoon ook matchen met de cultuur binnen het bedrijf. Op die manier zorgen we ervoor dat we altijd een good catch creëren.

Benieuwd of we bij Bluefin iets voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!