ZZP Finance

ZZP Finance is letterlijk: een zelfstandigen zonder personeel die actief is in de financiële wereld. Of net iets anders: iemand die zichzelf aan het werk houdt door (tijdelijke) financiële opdrachten van derden aan te nemen en uit te voeren. Maar wat zijn de grootste zorgen en uitdagingen voor een ZZP’er in Finance? En waarom zou je ervoor kiezen om als ZZP’er aan de slag te gaan? En wat kan Bluefin voor je betekenen?

Wat is de zorg van een Finance ZZP’er?

De eerste en vaker terugkerende zorg van een Finance ZZP’er is het vergaren van opdrachten. Kortom: zonder opdrachten heeft de zzp finance man geen inkomsten. Je netwerk is daarom van groot belang. Het gebeurt dan ook vaak dat de ZZP’er de eerste arbeidsjaren voor een bedrijf werkt, alwaar hij zijn netwerk opbouwt. Als er eenmaal voldoende vertrouwen is in het netwerk, kan de Finance Professional ervoor kiezen om als ZZP’er verder te gaan. Dat blijft een sprong in het diepe, aangezien een hoop zekerheid wegvalt.

De uitdaging voor een ZZP’er in Finance

Naast de zorg voor wat betreft het vinden van opdrachten, is de belangrijkste uitdaging voor een ZZP’er het continue aanpassen aan nieuwe omgevingen. Als ZZP’er ben je vaak voor kortere duur actief voor een bedrijf. Tijd is kostbaar, dus hoe sneller je de (financiële) materie van het bedrijf eigen weet te maken, hoe beter. Daarnaast is het belangrijk dat je, ondanks de kortere werkduur voor een bedrijf, toch ook de langdurige bedrijfsdoelen in de gaten houdt. 

Waarom kiezen voor ZZP in Finance?

In de Financiële sector is er over het algemeen (op een paar crises na) erg veel werkgelegenheid. Dat houdt in dat er meer werk is dan er mensen zijn, waardoor je best veel zekerheid van werk hebt als je als ZZP’er aan de slag gaat. Daar komt bij dat je als ZZP’er de vrijheid hebt om keuzes te maken wanneer en voor welke bedrijven je wel of niet werkt. Daarnaast ligt het uurloon voor een ZZP’er hoger dan voor een werknemer in dienst, waardoor je in relatief korte tijd meer kunt verdienen als ZZP’er in Finance.

Verschil tussen Interim Finance Professional en ZZP Finance

Het belangrijkste verschil tussen een Interim Finance Professional is de (on)zekerheid, vrijheid en vergoeding. Als Interim Finance Professional, ervan uitgaande dat je een vast contract hebt, heb je meer zekerheid. Als je geen opdrachten krijgt, loop jij namelijk geen risico, maar het bedrijf (bijvoorbeeld Bluefin) waar je in dienst bent. Heb jij geen opdracht, dan zit je thuis, maar krijg je wel doorbetaald. Als je als ZZP’er thuiszit, heb je simpelweg geen inkomen.

In het kort:

  • Als ZZP Finance heb je minder financiële zekerheid.
  • Als ZZP Finance heb je meer vrijheid.
  • Als ZZP Finance heb je een hoger (potentieel) inkomen.

Wat Bluefin voor een ZZP’er in Finance kan betekenen

Als ZZP Finance is je netwerk je belangrijkste wapen. We werken en onderhouden met Bluefin al meer dan 35 jaar aan ons netwerk in de financiële wereld. Wij hebben in de gaten waar de Financiële vacatures en opdrachten zitten en houden ons netwerk daarvan op de hoogte. Connect jij met Bluefin, dan maakt jouw netwerk dus automatisch een reuzesprong in zowel kwaliteit als omvang. Jouw voordeel: meer potentiële opdrachten. Ons voordeel: een grotere kans op het vinden van een good catch.

Interesse in een samenwerking? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!