Vacatures financieel manager

Op zoek naar een vacature voor financieel manager? Hier vind je alles wat je moet weten op het gebied van financieel manager vacatures én actuele openstaande vacatures. Als financieel manager speel je een cruciale rol in het sturen op financiële strategieën en het bevorderen van duurzame bedrijfsgroei. Of je nu een ervaren professional bent op zoek naar een nieuwe uitdaging of aan het begin staat van je carrière binnen Finance, bij ons komen allerlei vacatures langs bij mooie organisaties die aansluiten bij verschillende ervaringsniveaus en expertisegebieden. Vergroot je netwerk met Bluefin.

Financieel management vacatures

De ene vacature is de andere niet natuurlijk. Wisselen van baan doe je niet zomaar én is iets wat je iedere dag doet, dus is het goed als je er goed in begeleid wordt. En dan is het zaak dat er niet zomaar een vacature met een cv wordt gematcht, maar is het belangrijk dat jouw karaktereigenschappen ook past bij het bedrijf en waar dat bedrijf voor staat. Hieronder vind je een overzicht van de actuele financieel management vacatures. Wil je meer informatie én specifieke vacatures ontvangen die echt bij jou passen? Neem dan eens contact met ons op.

Introduceer jezelf

Openstaande vacatures

Finance Manager

Finance 40 Moerdijk
Werving & Selectie

Our client is a family company, and has grown organically to become a global specialist in stainless steel. The company has 72 branches, holdings and representative offices established across six c...

Finance Manager

Finance 40 Zeeland
Werving & Selectie

Voor een van onze relaties in Zeeland zijn wij op zoek naar een gedreven Manager Finance. Deze sterk groeiende organisatie werkt vanuit meerdere locaties in o.a. Zeeland. Wil jij samen met jouw fin...

Bekijk de vacatures

Salaris financieel manager vacature

Het salaris wat tegenover het vullen van een financieel manager vacature staat, hangt af van verschillende factoren. Onder andere de locatie, het ervaringsniveau, de industrie en de omvang van het bedrijf spelen hierbij een rol. Over het algemeen verdienen financieel managers echter een aanzienlijk salaris vanwege de vele verantwoordelijkheden en de vaak leidinggevende rol die gepaard gaan met hun functie. Het salaris kan dus sterk variëren, waarbij het minimum zo rond de €65.000 per jaar ligt en het maximum van echte topmanagers op kan lopen tot wel €120.000 – of in sommige gevallen nog meer.

Naast het basissalaris kunnen bonussen, secundaire arbeidsvoorwaarden en andere vormen van compensatie het totale beloningspakket van een financieel manager ook nog beïnvloeden. Over het algemeen zijn deze secundaire arbeidsvoorwaarden – denk aan een leaseauto, verlofdagen en bepaalde vergoedingen – erg goed geregeld.

Taken van financieel managers

Afhankelijk van de organisatie en de baan, loopt het takenpakket van financieel managers uiteen. Hieronder vind je een aantal taken en verantwoordelijkheden die in veel financieel manager vacatures worden voorkomen.

  • Financiële Planning en Analyse: Hieronder valt het opstellen en beheren van financiële plannen en budgetten, maar ook het analyseren van financiële gegevens en trends om toekomstige prestaties te voorspellen.
  • Rapportage en boekhouding: Ook een belangrijke taak die onder het toezicht van de financieel manager valt is het toezicht houden op boekhoudkundige processen en zorgen voor nauwkeurige financiële verslaglegging, alsook het voorbereiden van financiële rapporten voor zowel interne als externe belanghebbenden.
  • Cashflow Management: Het beheren van de cashflow van het bedrijf en zorgen voor voldoende liquide middelen én het optimaliseren van werkkapitaal en financiële middelen zijn belangrijke taken.
  • Risicobeheer: Het identificeren en evalueren van financiële risico’s én het ontwikkelen van strategieën om risico's te verminderen valt binnen het takenpakket van een financieel manager.
  • Belastingplanning en -naleving: Denk hierbij aan het zorg dragen voor de naleving van belastingwetten en -voorschriften én het ontwikkelen van belastingstrategieën om de belastingdruk te optimaliseren.
  • Financieel beleid en strategie: Bijdragen aan de ontwikkeling van financieel beleid en strategie. Adviseren van het management over financiële beslissingen en investeringen.
  • Leiderschap en Teammanagement: Ook het leidinggeven aan het financiële team en dus het ontwikkelen en motiveren van de financiële professionals in dat team is een belangrijk onderdeel van een financieel manager vacature.
  • Audit en Compliance: Het coördineren van interne en externe audit en het zorgen voor naleving van financiële regelgeving en normen.
     

Nogmaals, deze taken kunnen variëren afhankelijk van de organisatie, de branche en het team waarin de financieel manager actief is. Ben jij actief binnen Finance en zie jij jezelf deze taken wel uitvoeren? Vergroot je netwerk dan vooral met Bluefin en verhoog je kans op een mooie stap in jouw carrière.

Financieel manager worden via Bluefin

Bij Bluefin “Always a good catch!”. Dat durven we met onze meer dan 40 jaar ervaring in het vak inmiddels wel te stellen. Dus ook op het gebied van vacatures voor financieel managers kennen we het klappen van de zweep. Naast die ervaring, dragen ook onze werkwijze én het netwerk dat we door al die jaren heen hebben opgebouwd, dragen bij aan het feit dat we autoriteit zijn op het gebied van Finance. Wij matchen niet zomaar een vacature met wat competenties, maar we nemen in de zoektocht naar een match ook het karakter van de persoon én de bedrijfscultuur mee. Wil jij jouw kansen op een mooie stap in jouw Finance-carrière vergroten? Neem dan eens contact met ons op.

Vergroot je netwerk met Bluefin!

Veelgestelde vragen

Wat doe je als Financieel Manager?

Als Financial Manager is het je taak om het financiële team aan te sturen, om de financiële administratie op een betrouwbare en volledige manier vast te leggen en om op basis daarvan ook rapportages te maken voor het management of de directie. Een Financial Manager wordt soms ook wel ‘hoofd administratie’ genoemd, vaak afhankelijk van de omvang van een bedrijf en de taakomschrijving van de functie.

Wat verdien je als Financieel Manager?

Een Financieel Manager in Nederland verdient gemiddeld tussen de €4.070 en €5.505 bruto per maand. Dit is is gebaseerd op gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!