De 'good catch' in Zeeland

Het weekendje weg van de Bluefinners was opnieuw een gezellige boel! Dit keer waren we te vinden in Zeeland.

blu20181308 social media post 1200x1200 spontaan bluefin 4

Een lastige keuze

Onze medewerkers kregen een lastige vraag in maart van dit jaar. We vroegen ze wat er het liefste zouden doen op het bedrijfsuitje. Wilden ze liever gaan skiën in het begin van 2019? Of was er de voorkeur om hetzelfde als vorig jaar te gaan doen (maar dan beter): het mooie zomerweekend weg. Misschien een lastige vraag maar een nog veel lastigere uitkomst. Na een telling van de stemmen was er namelijk geen winnaar. Het aantal stemmen was exact gelijk! Uiteindelijk bleek er maar één juiste manier om hiermee om te gaan. We doen het allebei! Ondertussen hebben het zomerweekend weg gehad. We zijn een heerlijk weekendje naar Zeeland geweest en we willen jullie de hoogtepunten niet onthouden…

Vorig jaar werd er nog uitgeweken naar de Voerstreek in België, maar dit jaar was de keuze voor toerisme in eigen land. Het weer was uitstekend en op een zonovergoten vrijdagmiddag stond vanaf 17.00u de tap koud in Wemeldinge. Dit ging niet onopgemerkt, want het eerste vaatje werd door ‘the usual suspects’ klokslag om vijf uur ’s middags aangeslagen. Ach, de punctualiteit van onze medewerkers is dik in orde, zullen we maar zeggen.

 

De fameuze eitjes van Otto

Het diner, voor en na de borrel, werd verzorgd door Bastiaan Sinke van Taste Culinair uit het nabijgelegen Yerseke. Dit was een mooi tijdstip om even bij te praten en kennis te maken met een aantal nieuwe collega’s. Het gastronomische diner was een waar feest en de echte diehards bleven plakken tot half vier. Dit was niet zonder gevolgen, want een kleine vier uur later stond Otto alweer klaar voor het ontbijt. Met zijn fameuze gebakken eitjes was het aan hem om iedereen op te peppen voor het dagprogramma.

In Goes stond een stoet Eendjes op ons te wachten voor een tour dwars door Zeeland. Er werd gretig gebruik gemaakt van het open dak, aangezien de zon volop bleef schijnen. De koers ging vanuit Goes richting Zierikzee, waar we nog wat noordelijker eindigden bij onze tussenstop: surfcentrum Brouwersdam. Tijd om te zien of onze ‘good catch’ zich ook daadwerkelijk thuis voelde op het water.

 

Als een vis op het water

In plaats van de surfplanken maakten we gebruik van twee ribboten om met hoge snelheid en vol gas over het Grevelingenmeer te schieten. Met driehonderd pk achter de gashendel, gaf dit echt een geweldige adrenalinekick. Om even bij te komen, stond er een uitgebreide lunch klaar bij terugkomst op het terras van het surfcentrum.

De tweede helft van de tour ging over de Deltawerken, door Veere en Middelburg, en had als eindbestemming onze thuisbasis Goes. Kleine probleempjes (het oppikken van een gestrande equipe en het aanduwen van een Eend) werden door onze professionals snel opgelost en nadat iedereen was aangekomen in Wemeldinge, was het tijd voor de borrel en de culinaire BBQ.

 

Sportiviteit staat voorop

Tijd voor sportiviteit was er ook: na een potje voetbal werd het tijd voor onze vaste prik ‘rond de tafel’. Er was ruimte voor discussie over de officiële campingregels, die al dan niet plaatsvond zodra iemand van de pingpongtafel werd gemept. Waar vorig jaar het bier – of het gebrek daarvan – op de tweede avond het licht uitdeed, was het dit jaar de vermoeidheid die ervoor zorgde dat de doorzakkers om drie uur ’s nachts in bed belandden.

Op zondagochtend waren het weer de eitjes van Otto die de vaart moesten herstellen en er was gelijk tijd voor overleg en afspraken ter voorbereiding op het volgende evenement. Wie gaat er mee om te oefenen in de skihal? Wie wil er samen een aantal skilessen volgen? De voorpret voor de ski reis in maart is al begonnen. We zullen dan met de bus op dinsdagavond afreizen naar Fiss, waarvan we uiteindelijk op zaterdagavond zullen terugkeren. We hebben er nu al heel veel zin in!

Het jaarlijkse uitje met de Bluefinners is altijd weer een aaneenschakeling van hoogtepunten. Een moment om naast het harde werken tijd te nemen voor ontspanning en iedereen eens van een andere kant mee te maken. Lijkt het jou ook leuk om te werken bij Bluefin en mee te doen aan deze activiteiten? Neem dan contact met ons op of doe een Bluefin-DNA test.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!