Wat doet een Junior Financial Controller?

Als Junior Financial Controller werk je samen met Senior Financial Controllers en CFO's (Chief Financial Officers) om ervoor te zorgen dat het bedrijf financieel gezond is en blijft. Je hebt dus een belangrijke én dankbare functie waarin je veel leert over het financiële reilen en zeilen van een bedrijf en de strategische beslissingen die hieruit voortvloeien.

Benieuwd of er vacatures openstaan voor Junior Financial Controller? Bekijk hier alle openstaande Junior Finance Vacatures.

De concrete taken van een Junior Financial Controller

De taken van een Junior Financial Controller kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en het type organisatie waarvoor ze werken. Sommige van de taken die ze kunnen hebben, zijn:

 • Het (helpen bij het) opstellen van financiële rapporten en statements, zoals balansen, winst- en verliesrekeningen en kasstroomstatements.
 • Het (helpen bij het) beheren van budgetten en het bijhouden van financiële gegevens om te zorgen dat het bedrijf of de organisatie binnen het budget blijft.
 • Het (helpen bij het) opstellen van financiële prognoses en het beoordelen van de financiële prestaties van het bedrijf of de organisatie.
 • Het onderhouden van de financiële administratie en het bijhouden van boekhoudkundige gegevens.
 • Het (helpen bij het) beoordelen en beheren van investeringen en financiering.
 • Het ondersteunen van Senior Financial Controllers en CFO's bij het maken van belangrijke financiële beslissingen.

Competenties van een goede Junior Financial Controller?

Een Junior Financial Controller moet over een aantal vaardigheden en kwalificaties beschikken om succesvol te kunnen zijn in zijn rol. Dit kan onder andere omvatten:

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma in bedrijfseconomie, financiële administratie of een vergelijkbare discipline.
 • Je hebt goede kennis van financiële software, zoals Excel en bijvoorbeeld QuickBooks.
 • Je hebt uitstekende analytische vaardigheden om financiële gegevens te kunnen interpreteren en begrijpen.
 • Je hebt goede communicatievaardigheden om financiële informatie duidelijk te kunnen presenteren aan verschillende doelgroepen, zoals management, medewerkers en investeerders.
 • Je hebt een goed begrip van financiële principes en begrippen.

Het salaris van een Junior Financial Controller?

Het salaris van een Junior Financial Controller kan variëren, afhankelijk van factoren zoals je opleiding, de werkervaring die je al hebt, de grootte van het bedrijf waarvoor je werkt en de locatie van het bedrijf. Het salaris voor een Junior Financial Controller ligt ongeveer tussen de €32.000 en de €41.000 per jaar. Waar het uiteindelijke salaris ligt is dus afhankelijk van bovengenoemde aspecten, evenals de manier waarop jij je presenteert én het budget van het bedrijf.

Openstaande vacatures

Junior Business Controller

Finance 40 Bunnik
Werving & Selectie

Voor WeCreate Consulting zijn wij exclusief op zoek naar een Junior Business Controller in Bunnik. Werk verandert en mensen veranderen. Ben jij op zoek naar een stap richting Business Control, dan ...

Bekijk de vacatures

Trends omtrent Junior Controller functies

Een hele belangrijke trend op het gebied van Financial Controlling zijn de toevoegingen van het analyseren van (big) data met behulp van BI (Business Intelligence). Tegenwoordig is het al vaak een onderdeel in studies, wat een voordeel met zich mee kan brengen. Als je thuis bent in tools zoals Tableau, PowerBI, SAP Business Objects en Qlickview, dan is dat een grote plus op je cv.

Junior Financial Controller worden via Bluefin?

Wil jij jouw carrière binnen Finance graag kickstarten? Dan is een baan als Junior Financial Controller echt wat voor jou. Je leert er in een relatief korte tijd erg veel, waardoor je snel zult groeien in je positie. En met ons netwerk en onze expertise in arbeidsbemiddeling kunnen wij je helpen bij het vinden van de juiste vacature als Junior Controller. Wij kijken bovendien niet alleen naar jouw competenties, maar ook of jouw karakter bij de bedrijfscultuur past. Hierdoor hebben wij ‘Always a good catch!’

Heb jij interesse in Junior Controller vacatures? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Contact opnemen!
laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!