Junior Business Controller

Als Junior Business Controller biedt jij vaak de helpende hand aan een Senior Business Controller. Je helpt bij het opstellen van de financiële rapporten en helpt bij het maken van de presentaties die het Management Team uiteindelijk voorzien in belangrijke adviezen. Jij bent secuur en weet wat er van je verwacht wordt en de dingen die jij uitvoert helpen de Business Controller bij het uitvoeren van diens werkzaamheden. 

Wat doet een Junior Business Controller concreet?

Als Junior Business Controller ben je veelal bezig met het uitvoe ren van de volgende taken:

 • Je controleert de verschillende maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen.
 • Je helpt bij het maken van budgetten en forecasts.
 • Je analyseert de financiën en helpt bij het opmerken van afwijkingen ten opzichte van forecasts.
 • Je verzamelt de financiële informatie op basis waarvan de KPI’s gecontroleerd kunnen worden.
 • Je helpt bij het opstellen van de maandelijkse rapportages.
 • Je ondersteunt bij het vertalen van de strategie naar meetbare doelstellingen.
 • Je signaleert trends en legt verbanden met bedrijfskundige cijfers.

Als Senior Business Controller houd je je over het algemeen iets minder bezig met het opstellen van en controleren van stukken, maar meer met het vertaling naar strategieën en het adviseren van het Management Team.

Junior Business Controller Vacatures

Bij Bluefin zie we veel Junior Business Controller vacatures voorbij komen. Benieuwd of we momenteel vacatures open hebben staan? Hier vind je ze allemaal.

Openstaande vacatures

Business Controller

Finance 40 Breda
Werving & Selectie

De groep LACTALIS, wereldmarktleider in zuivelproducten (85.000 medewerkers in 95 landen, 265 fabrieken, € 28 miljard omzet), kent een voortdurende groei en speelt een hoofdrol in de voedingsi...

Junior Financial Controller

Finance 40 Leiden
Werving & Selectie

Voor onze klant in regio Leiden zijn we op zoek naar een Junior Financial Controller. De opdrachtgever is een verhuur specialist en tevens een familiebedrijf.    Verantwoordelijkheden: A...

Bekijk de vacatures

Trends en ontwikkelingen Junior Business Controllers

Bij Junior Business Controller vacatures wordt steeds vaker als pre benoemd als jij met behulp van Business Intelligence (BI) data (of ook wel big data) kunt analyseren. Heb je kennis van bijvoorbeeld PowerBI, Qlickview, Tableau of SAP Business Objects? Dan kun je daarmee best een streepje voor hebben. Daar moet wel bij gezegd worden dat je dan meer op het snijvlak zit tussen Business Control en Business Analyse. Maar, zeker als Junior is het natuurlijk een goede kans om te ontdekken waar jouw uiteindelijke interesse ligt.

Junior Business Controller Salaris

Een Junior Business Controller is een functie waarbij de persoon die hem vervult vaak weinig tot geen ervaring heeft opgebouwd in het werkveld. Het Junior Business Controller salaris ligt ongeveer tussen de €40.000 en de €50.000 per jaar. Waar het uiteindelijke salaris precies op uitkomt is afhankelijk van je opleiding, de krapte van de arbeidsmarkt, hoe jij je weet te presenteren tijdens een sollicitatieprocedure bij het bedrijf en wat het bedrijf gebudgetteerd heeft voor de positie.

De competenties van een goede Junior Business Controller

Een Junior Business Controller heeft als het goed is een aantal verschillende competenties die belangrijk zijn om het werk uit te kunnen voeren. Zo is die persoon:

 • Analytisch sterk.
 • Secuur en punctueel.
 • Goed in het vinden van correlaties.
 • Communicatief zeer vaardig.
 • Financieel onderlegd.
 • Goed in programma’s als Excel en SAP.

Daarnaast ben je veel in contact met allerlei afdelingen binnen (en buiten) het bedrijf, dus is het ook goed om sociaal je mannetje te staan. 

Junior Business Controller worden via Bluefin?

Heb jij net je studie afgerond en ben je op zoek naar een uitdaging op de afdeling Finance, waarbij je erachter kunt komen waar jouw passie ligt? Dan is een baan als Junior Business Controller echt iets voor jou. En wij kunnen je helpen in de zoektocht. En het maakt niet zo veel uit of je als freelancer, ad interim, zzp’er of in een vaste aanstelling aan de slag wil, wij kunnen je met ons grote netwerk altijd van dienst zijn. Ons motto: met ons heb je ‘Always a good catch!’ 

 

Heb jij interesse in vacatures voor controller functies? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat doet een Business Controller?

Een Business Controller (BC) voorziet de directie van de juiste financiële informatie en geeft adviezen op basis van die informatie. Je bereidt met diezelfde directie het strategische beleid voor en vertaalt dat beleid naar concretere zaken. Daarbij kun je denken aan het ontwerpen van organisatiestructuren, het invoeren van administratieve systemen en het ontwikkelen van bepaalde werkwijzen en procedures. Hierbij ligt de nadruk op het behalen van bedrijfsdoelen en het waarborgen van de financiële gezondheid van het bedrijf voor de lange termijn.

Wat zijn de taken van een Business Controller?

Als Business Controller houd je je bezig met onder andere de volgende taken:

 • Je helpt met het bepalen van de strategie van het bedrijf.
 • Je vertaalt de strategie naar concrete controleerbare doelstellingen.
 • Je signaleert trends en doet aanbevelingen op basis van die trends.
 • Je analyseert de financiën en rapporteert afwijkingen ten opzichte van forecasts.
 • Je initieert verbeterprocessen op basis van financiële analyses.
 • Je onderhoudt uiteenlopende contacten met onder anderen het management, accountants en andere stakeholders.

Als Junior Business Controller houd je je over het algemeen iets minder bezig met strategiebepaling en sta je vaak onder supervisie van een andere Business Controller.

Wat verdient een Business Controller?

Een Business Controller verdient gemiddeld tussen de €3.890 en €5.265 bruto per maand in Nederland.

Het verschil tussen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller houdt zich bezig met de financiën, de Business Controller neemt aan de hand van de financiën beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. Financial Controllers zijn vaak bezig met het opstellen van financiële documenten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!