Het belang van goede Interim Financials

Groeien, krimpen, overnemen, bepaalde bedrijfsunits afstoten of een doorstart maken. Bedrijven en organisaties zijn altijd in verandering. En dat geldt natuurlijk ook voor de afdeling Finance en de rol die deze afdeling speelt in het bedrijf. En die constante verandering vereist vele uiteenlopende expertises op de financiële afdeling. Hierdoor kan het voorkomen dat een bedrijf een bepaalde Financial Professional voor een tijdsbestek van slechts een half jaar nodig heeft. Hiervoor bestaat een oplossing: Interim Financials. Maar het aantrekken van de juiste professional is een expertise op zich. Zo’n Interim Financial moet namelijk beschikken over de juiste kennis en ervaring, maar moet ook passende competenties hebben én diegene moet passen binnen de bedrijfscultuur. Met de jarenlange ervaring van Bluefin in het vinden van passende professionals weet je zeker dat aan alles gedacht is.

Waar moet je op letten om de juiste Interim Financials te vinden?

Bij de zoektocht naar de juiste Interim Financial voor jouw Finance afdeling is het verstandig om een aantal dingen helder te hebben. Zo is het goed om de opdracht die vervuld moet worden goed te omkaderen aan de hand van een takenpakket en vereiste competenties en knowhow voor de opdracht, maar daar houdt het niet op. Hieronder vind je de vragen die je jezelf kunt stellen om de Interim Financial te vinden die bij jouw bedrijf en de opdracht past.

  • Beschikt diegene over de juiste opleiding?
  • Beschikt diegene over de juiste hoeveelheid ervaring?
  • Beschikt diegene over de juiste competenties?
  • Past diegene binnen de bedrijfscultuur?

Die laatste wordt nog weleens vergeten, maar is net zo belangrijk als de eerste drie aspecten. En dat aspect is alleen goed te vervullen als je een goed beeld hebt van de bedrijfscultuur én de juiste karakterschets hebt van de Interim Professional. Bij Bluefin zorgen we daar altijd voor.

Interim Financials

Meer interim vacatures laden

De juiste Interim Financial vinden met Bluefin

Eigenlijk bestaat de zoektocht zelf uit twee belangrijke aspecten.

Ten eerste, is het als je op zoek bent naar een passende Interim Financial belangrijk dat de vijver (lees: het netwerk) waaruit je die financial moet gaan vissen zo groot mogelijk is. Overdreven simpel gezegd: hoe meer vissen, hoe groter de kans dat de juiste vis ertussen zwemt. En het aantal vissen in de wereld van Financials is niet heel groot, dus dat maakt dit aspect nog belangrijker. Met het netwerk wat Bluefin door de jaren heen heeft opgebouwd – de specialisten van Bluefin zitten al meer dan 25 jaar in het vak – weet je zeker dat je jouw netwerk zo groot mogelijk maakt.

Ten tweede, is het enorm belangrijk dat je goed weet naar welke vis je precies op zoek bent. Als je ‘zomaar je hengel uitgooit’, dan haal je veel vissen binnen die eigenlijk helemaal niet bij jou passen. Zorg er dus voor dat je weet waar je naar op zoek bent en schakel Bluefin in om ervoor te zorgen dat je vindt wat je zoekt. Bij Bluefin weten we heel goed hoe de vijver eruit ziet, waar we onze hengels uit moeten gooien om de juiste vissen te vangen en waar we op moeten letten. We matchen de functie-eisen en jouw bedrijfscultuur met de competenties én de karaktertrekken van de Interim professional. Hierdoor heb je met Bluefin ‘Always a good catch’.

Op zoek naar de juist Financial?

Neem contact op met bemiddeling specialist Bluefin

Veelgestelde vragen

Wat is interim?

Interim is het tijdelijk vervullen van een bepaalde functie binnen een organisatie. In de meeste gevallen gaat een werknemer op projectbasis aan de slag bij een opdrachtgever. De opdrachtgever heeft deze persoon nodig omdat er tijdelijk binnen het bedrijf geen persoon beschikbaar is om de taak te vervullen.

Wat zijn interim opdrachten?

Interim is afgeleid van het latijnse woord 'ad interim'. Dit betekent 'in de tussentijd'. Oftewel interim opdrachten zijn tijdelijke banen. Bij een interim opdracht kom je bij ons in dienst via een detacheringsovereenkomst.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!