Interim finance opdrachten

Interim finance opdrachten worden uitgezet met verschillende redenen. Bijvoorbeeld om orde op zake te stellen bij een noodlijdend bedrijf, om mee te helpen bij een specifiek project of bij het tijdelijk vervangen van een medewerker die met verlof is. Het invullen van een opdracht vereist specifieke kennis en educatie op het gebied van finance, maar er zijn ook bepaalde karaktertrekken van de interimmer gewenst. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het werk, de competenties en het salaris van een interim finance professional én vind je verschillende interim finance opdrachten die er bij ons beschikbaar zijn.

De voordelen van interim finance opdrachten

Het vervullen van interim opdrachten finance biedt talrijke voordelen voor finance professionals die op zoek zijn naar een dynamische en flexibele carrière. Hieronder hebben we de voordelen van op een rij gezet.

 • Het is goed voor je professionele ontwikkeling
  Ten eerste bieden deze interim opdrachten in finance de mogelijkheid om je expertise in te zetten bij verschillende organisaties en projecten. Dat betekent dat je continu wordt uitgedaagd en nieuwe vaardigheden kunt ontwikkelen, terwijl je waardevolle ervaring opdoet in diverse financiële omgevingen.

 • Je komt erachter wat je leuk vindt
  Een mooi voordeel van het uitvoeren van een scala aan interim finance opdrachten, is dat je door de uiteenlopende opdrachten bij uiteenlopende organisaties een heel goed beeld krijgt van de dingen binnen finance die jij leuk vindt. Een niet te onderschatten aspect van jouw werkbare leven is de mate waarin je het leuk vindt. Een manier om erachter te komen is door in veel keukens te kijken.

 • Als interimmer heb je veel flexibiliteit
  Een ander voordeel is de flexibiliteit. Als interim professional heb je – zeker in de huidige markt waar veel vraag is naar finance professionals – de vrijheid om zelf te bepalen welke interim opdracht finance je aanneemt en voor welke periode. Dit stelt je in staat om een evenwicht te vinden tussen werk en privéleven, en om te kiezen voor projecten die het beste bij je interesses en doelen passen.

 • De vergoeding voor interim finance opdrachten
  Als interim professional profiteer je van een aantrekkelijk salarisniveau, gezien het feit dat je op projectbasis werkt en je over de tarieven kunt onderhandelen. Vergoedingen variëren van €50 tot soms wel €150 per uur, afhankelijk van een hoop aspecten. Tegenover dat riante uurloon staat wel dat je zelf dingen moet regelen zoals je AOV en je pensioen en heb je geen secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Het is goed voor het uitbreiden van je netwerk
  Een belangrijk voordeel van interim finance opdrachten wat nogal eens over het hoofd gezien wordt, is de mogelijkheid om je professionele netwerk uit te breiden. Door te werken met verschillende organisaties en collega's, kun je waardevolle contacten leggen die je carrière op de lange termijn ten goede kunnen komen. Deze netwerkmogelijkheden kunnen leiden tot nieuwe opdrachten, aanbevelingen en zelfs permanente posities als je besluit om in dienst te treden bij een organisatie waar je als interim professional hebt gewerkt.
Vind jouw nieuwe klus via ons netwerk.

Interim finance opdrachten

Bekijk de vacatures

De juiste competenties voor het uitvoeren van interim opdrachten finance

Om interim opdrachten in finance goed te kunnen uitvoeren, moet je over uitgebreide financiële kennis beschikken. Maar je moet ook analytisch denkvermogen hebben, flexibel zijn en communicatief sterk in je schoenen staan. Het vereist, naast de vakinhoudelijke vaardigheden, dus ook de nodige sociale skills. Er wordt nogal wat van je gevraagd. Hieronder vind je de competenties waarvan het handig is als je erover beschikt om interim finance opdrachten goed te vervullen.

 • Uitgebreide financiële kennis is de basis
  Om een interim opdracht in finance goed te kunnen vervullen is een goed begrip van onder andere financiële concepten, boekhouding, financiële rapportage en analyse, en budgettering essentieel.

 • Analytisch denkvermogen
  Het vermogen om complexe financiële gegevens te analyseren, trends en patronen te identificeren, en strategische inzichten te overleggen is ook een belangrijke competentie.

 • Probleemoplossend vermogen
  Om een interim finance opdracht te kunnen uitvoeren, moet je in staat zijn om financiële uitdagingen en problemen snel en effectief op te kunnen lossen.

 • Sterke communicatieve vaardigheden
  Je moet met veel partijen en belanghebbenden kunnen communiceren, dus communicatief sterk zijn is erg belangrijk.

 • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen
  Misschien wel de belangrijkste competentie die je als finance professional in dienst niet altijd nodig hebt. Je moet jezelf snel aan kunnen passen aan de nieuwe omgeving van de Interim opdracht, dus het vermogen om je snel aan te passen en je aan te passen aan nieuwe situaties is essentieel.

 • Integriteit en vertrouwelijkheid
  Een essentiële competentie voor iedere finance professional, maar zeker ook voor degenen die actief zijn binnen finance interim opdrachten. Je moet ethisch handelen en vertrouwelijke informatie op een veilige manier behandelen.
Kun jij jezelf vinden in meerdere van deze competenties?

De taken die je uitvoert binnen interim finance opdrachten

Toegegeven: de ene finance interim opdracht is de andere niet. De taken en verantwoordelijkheden die je krijgt als jij ad interim een finance opdracht uit gaat voeren, hangen natuurlijk sterk samen met de specifieke opdracht en de behoeftes van de organisatie. Moet je een bedrijf helpen tijdens een reorganisatie, dan zullen de taken anders zijn dan wanneer je iemands taken overneemt tijdens een verlof. Echt uitsluitsel kunnen we dus niet geven, maar we kunnen je wel een idee geven van de taken die je mogelijk uit gaat voeren bij het vervullen van de meeste Interim finance opdrachten.

 • Financiële rapportage
  Het opstellen van financiële rapporten, inclusief balansen, winst- en verliesrekeningen en kasstroomoverzichten. Met deze rapporten geef je inzicht in de financiële prestaties van de organisatie en help je het MT bij het nemen van belangrijke beslissingen. Dit komt voor in vrijwel alle finance interim opdrachten.

 • Budgettering en forecasting
  Je helpt of neemt de leiding in het opstellen en beheren van budgetten, het evalueren van financiële prestaties ten opzichte van de gestelde doelen en het maken van financiële prognoses voor de toekomstige prestaties van de organisatie.

 • Financiële analyse
  Ook het analyseren van financiële gegevens om trends, patronen en afwijkingen te identificeren kan een belangrijke taak zijn. Dit omvat het beoordelen van de financiële gezondheid van de organisatie, het identificeren van kansen voor verbetering en het aanbevelen van strategieën om de financiële prestaties te optimaliseren.

 • Procesoptimalisatie
  Je houdt ook altijd een oogje open voor de mogelijkheden tot verbetering in financiële processen en systemen, om de efficiëntie en effectiviteit te vergroten. Dit kan onder meer het stroomlijnen van rapportageprocessen, het automatiseren van taken en het implementeren van best practices omvatten.

 • Cashflowbeheer
  Het beheren van de cashflow van de organisatie, inclusief het bewaken van inkomende en uitgaande betalingen, het beheren van werkkapitaal en het optimaliseren van liquiditeitsbeheer. Ook een taak die in heel interim opdrachten finance voorkomen.

 • Financiële planning en strategie
  Het ondersteunen van de ontwikkeling en implementatie van financiële plannen en strategieën om de groei en winstgevendheid van de organisatie te stimuleren. Dit kan onder meer het identificeren van investeringsmogelijkheden, het evalueren van fusies en overnames, en het adviseren van het management over financiële beslissingen omvatten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het soort werk dat je kunt verwachten. De specifieke taken kunnen variëren afhankelijk van de opdracht, de organisatie en de behoeftes van het project.

Via een vaste aanstelling als interimmer aan de slag?

Wil jij wel de kijkjes in vele keukens en jezelf professioneel snel ontwikkelen? Wil jij er wel achter komen wat voor werk en wat voor soort bedrijven je leuk vindt en wil jij wel je netwerk snel uitbreiden? Maar wil je niet de onzekerheid over salaris en over of je wel een opdracht vindt? Dan kun je in dienst komen bij Bluefin en ga je vanuit die vaste aanstelling als interimmer aan de slag. Dan heb je de zekerheid en alle secundaire voorwaarden van een vaste baan, én de afwisseling van uiteenlopende opdrachten.

Meer weten over Bluefin?

Neem contact op
laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!