Financial Manager

Als Financial Manager heb je een functie binnen een bedrijf met veel verantwoordelijkheid. Het is jouw taak om het financiële team aan te sturen, om de financiële administratie op een betrouwbare en volledige manier vast te leggen en om op basis daarvan ook rapportages te maken voor het management of de directie. Een Financial Manager wordt soms ook wel ‘hoofd administratie’ genoemd, vaak afhankelijk van de omvang van een bedrijf en de precieze taakomschrijving van de functie.

Aspecten van een goede financial manager

Om de functie als Financial Manager goed te vervullen is in veel gevallen een bepaalde mate van ervaring vereist. Zo is het goed om ervaring te hebben met (het liefst verschillende) administraties en is het handig als je al eerder leidinggevende functies hebt vervuld. De hoeveelheid ervaring die je nodig hebt is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de financiële afdeling. Verder ben jij een specialist in de administratie, maar ben je ook sociaal begaafd en kun je uitzoomen als dat nodig is. Te veel focus op de details en het overzicht gaat verloren, te weinig kennis van de details en het is niet controleerbaar. Je hebt als financial manager een balans te bewaren. Je bent dus analytisch, accuraat, zelfstandig, cijfermatig én sociaal goed onderlegd om de taken van financial manager goed uit te kunnen voeren.

De taken van een Financial Manager

Als financial manager ben je in grote lijnen eindverantwoordelijk voor de cijfers, oftewel, de boekhouding, oftewel, de administratie van het bedrijf waarvoor je werkt. En om te zorgen dat deze boekhouding iedere maand, ieder kwartaal en/of ieder jaar weer op orde is, stuur jij het financiële team van administrateurs aan.

Voorbeelden van activiteiten van een Financial Manager

  • Verantwoordelijk voor de financiële administratie.
  • Helpt mee aan het opstellen van maand-, kwartaal- en jaarverslagen.
  • Inrichten en optimaliseren van administratieve processen.
  • Beantwoordt financieel-administratieve vragen van controller of management.
  • Voert kostenanalyses uit.
  • Stuurt de financiële afdeling aan.
  • Onderhoud contacten met banken, accountants, controllers en management.

Aan de slag als financial manager vanuit Bluefin

Als je als Financial Manager vanuit Bluefin aan de slag gaat, dan kun je ervan uitgaan dat je vanuit een warm nest in een bedrijf belandt. Mede dankzij onze jarenlange ervaring in detachering, weten we bij iedere functie weer de juiste personen met de juiste kwalificaties te matchen. Daarnaast letten we ook op het bedrijf en de cultuur die er heerst, en of de persoon voor de functie daar ook binnen past. We gaan verder dan alleen jouw kwalificaties. We werken bij Bluefin met mensen en die mensen hebben karakters, doelen en dromen, niet louter cv’s en ervaringen.

Ben jij geïnteresseerd in een job als Financial Manager? Neem dan eens contact met ons op, wellicht hebben we een good catch voor je.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!