Financial Controller vacature

Op zoek naar een Financial Controller vacature? Of wil je meer te weten komen over de functie van een Financial Controller? Voor beide ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent Financial Controller, zoals Financial Controller vacatures, het salaris, de eigenschappen van een goede Financial Controller, de opleidingen om er een te worden en het verschil tussen een Junior en een Senior. Of je nu al een Financial Control Specialist bent of gewoon geïnteresseerd bent in het beroep, op deze pagina kom je alles te weten over Financial Control.

Wat is een Financial Controller?

Als Financial Controller ben je hoofd- of medeverantwoordelijk voor het financiële management van een organisatie. Het is een cruciale rol die ervoor zorgt dat de financiële processen op een efficiënte en effectieve manier verlopen. Een Financial Controller is een spil op de financiële afdeling van een bedrijf en is verantwoordelijk voor het monitoren van de financiële situatie. Je houdt je als Financial Controller bezig met het opstellen van budgetten, het bewaken van de financiële procedures en het optimaliseren van de financiële processen. Kortom: het antwoord op de vraag ‘wat is een Financial Controller?’ is: een Financial Controller is een spil in het financiële management van een organisatie, die ervoor zorgt dat het bedrijf op een gezonde financiële koers blijft.

Wat doet een financial controller concreet?

De belangrijkste overkoepelende taak van een Financial Controller is het bewaken van het financiële beleid binnen een organisatie. Dit houdt concreet in dat de Financial Controller financiële rapportages en analyses opstelt, budgetten beheert en de financiële gezondheid van de organisatie monitort. Ook adviseert de Financial Controller het management bij financiële beslissingen en het opstellen van begrotingen.

Naast deze taken is de Financial Controller ook verantwoordelijk voor de implementatie en naleving van interne financiële procedures en wet- en regelgeving. Om deze taken goed uit te kunnen voeren, moet je analytisch sterk zijn en goed kunnen plannen en organiseren. Daarnaast moet je communicatief vaardig zijn en een goed gevoel hebben voor samenwerking. Kortom, de werkzaamheden en competenties van een Financial Controller zijn zeer divers en vereisen een hoog niveau van expertise en verantwoordelijkheid. Het is een uitdagende functie voor iedereen die geïnteresseerd is in financiën en bedrijfsvoering. Op zoek naar een uitdaging als Financial Controller?

Voeg jezelf toe aan de talentenpool van Bluefin

Finance vacatures

Finance Administrator

Finance 40 De Kwakel
Werving & Selectie

Coloriginz werkt vanuit de Kwakel samen met honderden kwekers uit meer dan veertig landen. Bij ons kom je in aanraking met de meest bijzondere producten. Ons hart gaat sneller kloppen van bijzonder...

Teamlead Finance

Finance 40 Roosendaal
Werving & Selectie

Voor een van onze relaties in Roosendaal zijn wij op zoek naar een gedreven Teamlead Finance. Met een team van drie deskundige financiële professionals onder jouw leiding, begrijp je de essent...

Meer Finance vacatures laden

Wat is een gemiddeld Financial Controller salaris?

Als Financial Controller heb je dus een belangrijke rol in het financiële management van een organisatie, maar welk salaris staat er nu tegenover die verantwoordelijkheid?

Het salaris van een Financial Controller is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de opleiding, de hoeveelheid werkervaring en de omvang van de organisatie waarvoor je werkt. Over het algemeen kun je als startende Financial Controller met een hbo-opleiding rekenen op een salaris tussen de € 2.500 en € 3.500 bruto per maand. Met meer ervaring en een universitaire opleiding kan dit oplopen tot € 5.000 of meer. Een gemiddeld salaris van een Financial Controller ligt dus zo rond de €4.000 bruto per maand.

Naast het vaste salaris zijn er ook vaak secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een auto van de zaak, een bonusregeling en pensioenopbouw. Het is ook mogelijk om als Financial Controller op freelancebasis te werken, waarbij het uurtarief kan variëren van € 60,- tot € 110,- per uur, afhankelijk van de opdracht en de ervaring die je hebt als Controller.

Kortom, het salaris van een Financial Controller is gemiddeld genomen aantrekkelijk en biedt mogelijkheden tot groei en ontwikkeling. Per bedrijf kan het overigens erg verschillen, dus is het verstandig jezelf goed te informeren over de salarisindicatie en de secundaire arbeidsvoorwaarden, voordat je solliciteert op een Financial Controller vacature. Meer weten over hoeveel jij kan gaan verdienen?

Een Junior Financial Controller

Als Junior Financial Controller zit je aan het begin van je carrière in het financiële management van een organisatie. Het is een veelzijdige functie waarbij je verantwoordelijk bent voor verschillende financiële taken, zoals het opstellen van rapportages, het beheren van budgetten en het ondersteunen van Senior Financial Controllers.

Een Junior Financial Controller kan rekenen op een salaris tussen de € 2.500 en € 3.500 bruto per maand. Het precieze salaris hangt samen met de omvang van het bedrijf, jouw opleiding en de eventuele ervaring die je toch al hebt opgedaan op financieel gebied. Als je net begint als Junior Financial Controller, is het een goede eigenschap om als een soort spons alle ervaring en kennis die voorbij komt op je werk op te zuigen. Maar ook het volgen van aanvullende opleidingen of cursussen kan je helpen bij je ontwikkeling, waardoor je door kunt groeien in zowel functie als salaris. Een Junior Financial Controller functie kan een uitstekende start zijn voor een veelbelovende carrière in de financiële wereld.

Ben jij op zoek naar een goede start van je carrière?

Een Senior Financial Controller

Een Senior Financial Controller is een ervaren professional op het gebied van financieel management en rapportage. Het is een sleutelpositie binnen een organisatie, waarbij de Senior Financial Controller verantwoordelijk is voor het ondersteunen van de financiële besluitvorming van het managementteam.

Als Senior Financial Controller ben je eindverantwoordelijk voor de financiële rapportage, budgettering, prognoses en analyses van de organisatie. Je geeft leiding aan het financiële team en zorgt ervoor dat de financiële processen soepel verlopen en voldoen aan alle regelgeving.

Je verdient als Senior Financial Controller tussen de €70.000 en €120.000 per jaar. Het exacte salaris hangt samen met het niveau van de functie, de ervaring die jij hebt, de sector waarin in je komt te werken en de grootte van de organisatie.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, is het goed om ervaring te hebben opgedaan in een vergelijkbare rol en over goede leiderschaps- en communicatievaardigheden te beschikken. Er zijn regelmatig vacatures voor Senior Financial Controllers, vooral bij grote bedrijven. Veel van deze vacatures komen bij Bluefin voorbij. Op zoek naar een baan die bij jouw ervaring past?

Op zoek naar een Financial Controller opleiding?

Wil je een Financial Controller worden en zoek je een passende opleiding? Er zijn verschillende opleidingen en trainingen beschikbaar op het gebied van Financial Control. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hbo-opleiding Bedrijfseconomie, Accountancy of Finance & Control. Om te weten welke opleiding bij je past, kan het helpen om een bekende Senior in het vak te vragen wat de verschillen precies zijn. Wij kunnen je bij Bluefin natuurlijk ook helpen bij het maken van je keuze.

Ben je al opgeleid als Financial, maar wil je op een leuke manier verder groeien? Dan is het tijd dat je kennismaakt met de Bluefin Academy. Daarin krijg je als Finance Professional de kans om jezelf op alle facetten van het vak bij te slijpen, door middel van een traineeship. Hierin is niet alleen ruimte voor het vak Finance, maar wordt ook ingegaan op persoonlijke groei en word je begeleid in het vinden van de juiste weg binnen jouw carrière. Een opleiding die leuk, leerzaam én persoonlijk is?

Check hier alles over de Bluefin Academy

Op zoek naar een Interim Financial Controller?

Als je tijdelijk behoefte hebt aan financiële expertise binnen jouw organisatie, dan kan een Interim Financial Controller een uitkomst bieden. Een Interim Financial Controller is een tijdelijke financieel specialist die zich richt op het optimaliseren van financiële processen en het geven van advies aan de organisatie. Hij of zij kan worden ingezet bij bijvoorbeeld reorganisaties, fusies, overnames of bij het vervangen van een vaste Financial Controller tijdens ziekte of zwangerschapsverlof. Door het inhuren van een Interim Financial Controller kun je snel en efficiënt inspelen op de behoeften van jouw organisatie.

Ben jij op zoek naar een interim Financial Controller? Dan ben je bij Bluefin aan het juiste adres. Of je nu tijdelijk extra capaciteit nodig hebt of een specifiek project wilt uitvoeren, wij bieden je de juiste Interim Financial Controller die je organisatie verder kan helpen.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Een zzp Financial Controller

Een zzp Financial Controller is een zelfstandig ondernemer die op tijdelijke basis zijn diensten aanbiedt aan bedrijven. Als zzp’er ben je net als een Financial Controller in dienst veelal verantwoordelijk voor de financiële administratie, rapportages en het adviseren van bedrijven over financiële vraagstukken. Het verschil is dat je werkt op projectbasis voor verschillende opdrachtgevers. Het voordeel is dat je jezelf hierdoor breed kunt ontwikkelen en ervaring kunt opdoen in diverse sectoren. Als zzp Financial Controller is het belangrijk om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen op financieel gebied en goede communicatieve vaardigheden te hebben om goed te kunnen samenwerken met verschillende partijen.

De uurtarieven van zzp Financial Controllers lopen uiteen van ongeveer €60,- voor een Junior tot zo’n €110,- voor een Senior. Ben je op zoek naar uitdagingen en afwisseling in je werk als Financial Professional en vind je het fijn om een zelfstandig ondernemer te zijn? Dan is het werken als zzp Financial Controller wellicht iets voor jou.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Een Assistent Financial Controller

Een Assistent Financial Controller is een functie binnen het financiële team van een organisatie. Deze persoon ondersteunt de Financial Controller bij het beheer en de controle van financiële processen en rapportages. Denk bij de werkzaamheden onder meer aan het opstellen van financiële rapportages en analyses, het beheren van boekhoudkundige gegevens en het ondersteunen bij het opstellen van budgetten en prognoses. Ook kan een Assistent Financial controller de Financial Controller vervangen tijdens afwezigheid. Vaak is het een startersfunctie en wordt een opleiding in finance of accounting vereist voor deze functie.

Een part time Financial Controller

Een part time Financial Controller is een financieel expert die op parttime basis werkt. Hij of zij heeft dezelfde verantwoordelijkheden en taken als een fulltime Financial Controller, maar werkt minder uren per week. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor bedrijven die financiële ondersteuning nodig hebben, maar geen budget hebben voor een fulltime Financial Controller. Ook kan het voor de Financial Controller zelf een aantrekkelijke optie zijn om werk en privé beter te kunnen combineren – bijvoorbeeld als je ook een gezin moet runnen waar je dan ook tijd voor nodig hebt. Parttime Financial Controllers zijn in verschillende branches en bedrijven te vinden en kunnen bijvoorbeeld werken bij een accountantskantoor of in de financiële afdeling van een bedrijf.

Interesse? Bel of mail ons!

Een Financial Controller voor allerlei branches

Er bestaan functies als Financial Controllers in vrijwel iedere branche of sector. Of het nu gaat om de overheid, non-profitorganisaties, het onderwijs of de particuliere sector, financiële planning en controle zijn belangrijke aspecten van iedere organisatie. Een Financial Controller heeft de verantwoordelijkheid om de financiële processen van een organisatie te monitoren en te rapporteren. Dit geldt ook voor gemeenten en onderwijsinstellingen waar de financiële administratie zelfs vaak nog complexer is vanwege het publieke karakter. Er zijn dan ook verschillende vacatures voor Financial Controllers in deze branches te vinden.

Benieuwd naar de branches waarin Bluefin actief is?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Veelgestelde vragen

Het verschil tussen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller houdt zich bezig met de financiën, de Business Controller neemt aan de hand van de financiën beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. Financial Controllers zijn vaak bezig met het opstellen van financiële documenten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!