Finance Traineeship

Met een Finance Traineeship maak jij echt een goede start van je carrière. Want to hit the ground running? Bijvoorbeeld als Trainee Finance en Control of als Trainee Financial Controller leer jij al werkend in het bedrijf de fijne kneepjes van het vak. Hierdoor leer je niet alleen snel om specialist te worden in een vakgebied, maar verdien je ook een bijpassend salaris. Een Traineeship Finance biedt je als starter het beste van twee werelden. Blijven leren én geld verdienen. 

Wat zijn de kenmerken van een Finance Traineeship?

Er zijn een aantal kenmerken die een Finance Traineeship onderscheiden van een ‘gewone’ startersfunctie. Allereerst gaat het wel om een echte functie binnen een bedrijf (geen stageplaats). Verder krijg je binnen deze functie veel begeleiding en veel ruimte krijgt voor ontwikkeling. Je leert en krijgt meteen kans om de geleerde dingen in de praktijk toe te passen. Daarnaast krijg je gewoon een normaal salaris betaald voor de functie. Als je via Bluefin een Traineeship krijgt gaat het natuurlijk om een Traineeship in de richting van Finance.

Welke soorten Finance Traineeships zijn er?

Binnen Finance zijn er Traineeships die we kunnen onderscheiden, namelijk:

  • Trainee(ship) Finance & Control
  • Trainee(ship) Financial Controller
  • Trainee(ship) Business Controller
  • Trainee(ship) Financial Manager
  • Trainee(ship) Treasury Manager
  • Trainee(ship) Cash Manager

Wat zijn de vereisten om een Traineeship Finance te starten?

In principe zijn er een aantal vereisten om een specifieke Finance Traineeship te kunnen starten. Zo dien je een studie te hebben afgerond – bij voorkeur op hbo-niveau – in de richting van Finance. Daarnaast is het geen vereiste, maar wel een verwachting dat je de intentie hebt om voor minimaal een bepaalde tijd te investeren in dit bedrijf. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je leergierig bent en zin hebt om jouw carrière goed te starten. 

Wat is het salaris van een Finance Trainee?

Het salaris van een Finance Trainee hangt sterk af van de specifieke functie waar de Traineeship op gericht is en het bedrijf waar de vacature open staat. Wel is het salaris veelal te vergelijken met een startsalaris binnen Finance. Dat brutosalaris ligt over het algemeen rond de €35.000 per jaar.

Bij wat voor soort bedrijf kom je als Trainee terecht?

De meeste bedrijven die een Finance Traineeship aanbieden hebben best een grote omvang. De bakker op de hoek zal naar alle waarschijnlijkheid geen Traineeship Finance uit hebben staan. In het bedrijfsleven moet het bedrijf best een flinke Finance afdeling hebben, dus kun je denken aan de grotere bedrijven binnen het MKB of de echt grote multinationals. Maar ook banken en accountantskantoren bieden vaak Traineeships aan, om zo talent te ontwikkelen tot sterke senior werknemers.

Via Bluefin je Finance Traineeship starten?

Bij Bluefin creëren we ‘Always a good catch’. Dat is voor iedere werknemer op ieder niveau fijn, maar zeker als jij net komt kijken op de arbeidsmarkt. Het is fijn om te weten dat je te maken hebt met een bemiddeling specialist die écht waarde hecht aan het creëren van een match tussen de persoon en diens karakter en het bedrijf en haar cultuur. Met ons grote netwerk binnen de Finance wereld hebben we bovendien een erg flinke vijver om potentiële goede vangsten uit te vissen.

 

Wil jij meer te weten komen over de mogelijkheden van een Traineeship? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.

Neem contact op
laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!