Finance Traineeship

Want to hit the ground running? Met een finance traineeship maak jij echt een goede start van je carrière. Bijvoorbeeld als Trainee Finance & Control of als Trainee Business Controller leer jij al werkend in het bedrijf de fijne kneepjes van het vak. Hierdoor leer je niet alleen snel om specialist te worden in een vakgebied, maar verdien je ook een passend salaris. Je doet praktijkervaring op, je blijft bijleren, je verdient een normaal salaris én je bouwt een netwerk op waar je de rest van je leven baat bij hebt. Een traineeship finance biedt je als starter het beste van meerdere werelden: leren, ervaren én geld verdienen.

Wat is een gemiddeld finance traineeship salaris?

Het salaris van een Finance Trainee hangt sterk af van de specifieke functie waar de traineeship op gericht is en het bedrijf waar de vacature open staat. Daarbij spelen de vestigingslocatie en de omvang van het bedrijf vaak een rol. Aan de andere kant zijn de diploma’s die de potentiële trainee op zak heeft én de eventuele ervaring die diegene al heeft binnen finance van belang bij het bepalen van het salaris. Om toch een inschatting te maken van het salaris van een Finance Trainee, kun je kijken naar het startsalaris binnen finance. Dat brutosalaris ligt gemiddeld rond de €35.000 per jaar.

Wat zijn de vereisten om een traineeship finance te starten?

In principe zijn er een aantal vereisten om een specifieke finance traineeship te kunnen starten. Zo dien je een studie te hebben afgerond – bij voorkeur op hbo-niveau – in de richting van finance. Verder is het geen vereiste, maar wel een verwachting dat je de intentie hebt om minimaal een bepaalde tijd (een x-aantal jaar) te investeren in dit bedrijf. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je leergierig bent en zin hebt om jouw carrière goed te starten. 

Ik wil meer weten!

Wat zijn de kenmerken van een financial traineeship?

Er zijn een aantal kenmerken die een financial traineeship onderscheiden van een ‘gewone’ startersfunctie. Allereerst gaat het wel om een echte functie binnen een bedrijf (geen stageplaats). Verder krijg je binnen deze functie veel begeleiding en veel ruimte krijgt voor ontwikkeling. Je leert en krijgt meteen kans om de geleerde dingen in de praktijk toe te passen. Daarnaast krijg je gewoon een normaal salaris betaald voor de functie. Als je via Bluefin een traineeship krijgt gaat het natuurlijk om een traineeship in de richting van finance.

De voor- en nadelen van een finance traineeship

Een aantal van de voordelen hebben we hierboven al benoemd: je krijgt veel begeleiding en je leert dus in een relatief korte tijd veel van het finance vak. De dingen die je leert, kun je meteen toepassen in de praktijk én je krijgt een normaal salaris terwijl je al deze dingen leert. Tenslotte is een mooi voordeel dat je ook echt een netwerk op kunt bouwen binnen de wereld van finance terwijl je dit allemaal aan het doen bent.

Wat je zou kunnen zien als een nadeel is dat je je wat langer moet binden aan een bedrijf, aangezien zij ook tijd in jou investeren. Daarnaast is een financial traineeship ook echt hard werken. Dit komt omdat je heel veel leert en te zien krijgt binnen een bedrijf, waardoor je soms het gevoel kan hebben dat er veel op je af komt. Een laatste aspect wat als een nadeel kan voelen is de selectieprocedure. Traineeships zijn vaak best populair, waardoor de kans bestaat dat je door een competitieve selectieprocedure moet, voordat je de traineeship kunt starten. De kans bestaat dat je het niet haalt en dat is natuurlijk altijd even slikken.

Wil jij goed begeleid worden tijdens een selectieprocedure of wil je gewoon meer te weten komen over finance traineeships? Laat het ons weten, we helpen je graag!

Neem contact op

Welke soorten finance traineeships zijn er?

Er bestaan meerder verschillende finance traineeships die we kunnen onderscheiden. De verschillen tussen deze traineeships zijn (zeker op het begin van het traject) niet zo groot. Naarmate je verder komt en specialistischer wordt in je rol zullen de verschillen groter worden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van verschillende soorten traineeship in finance:

 • Traineeship Finance & Control
 • Traineeship Financial Controller
 • Traineeship Business Controller
 • Traineeship Financial Manager
 • Traineeship Treasury Manager
 • Traineeship Cash Manager

Ben jij op zoek naar een vacature voor een finance traineeship?

Bij Bluefin komen veel finance vacatures voorbij. Je kunt hiervoor op onze websites kijken naar de vacatures, maar niet alle vacatures finance traineeships staan online. Dus ben jij op zoek naar een Finance traineeship vacature of wil je meer te weten komen over traineeships? Neem dan vooral eens contact op voor een vrijblijvend gesprek. Mochten we er niet direct uitkomen, dan kunnen we jou en je zoekvraag wel toevoegen aan ons netwerk. Mochten we in de toekomst een match zien, dan weten we je te vinden!

Neem contact op

Versterk je netwerk met Bluefin

Ben jij op zoek naar een finance traineeship of ben je juist nog op zoek naar een andere rol binnen finance, bijvoorbeeld als interimmer? Vergroot dan je kansen op die spot die bij je past met Bluefin. Wij kijken niet alleen naar de match tussen competenties en vacature, maar ook naar de match tussen karakter en bedrijfscultuur. Daarmee heb je met Bluefin Always a good catch. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat houdt het traineeship in?

 • Een halve dag per 4 weken actief leren op locatie van Bluefin
 • Nul meting met behulp van DISC methodiek
 • Persoonlijke begeleiding staat centraal
 • Praktijkgerichte training op hard en soft skills
 • Direct toe te passen op opdracht
 • Ervaren docenten die ook lesgeven bij post-Master RC
 • Jaar 1 ontwikkeling als Interim Finance Professional
 • Jaar 2 verdieping naar Financial of Business Control
 • Begeleiding op opdracht

Wat levert het traineeship je op?

 • Ervaring als Financial bij verschillende opdrachtgevers die aansluiten bij je ambities
 • Flinke persoonlijke groei doorgemaakt door alle soft skill trainingen
 • Een post-Bachelor certificaat op zak
 • Een fantastische start van je carrière en CV gemaakt
 • Een hechte groep collega’s dankzij je opleidingsdagen, Bluefin borrels en de legendarische skitrips
 • De kennis en kunde om zelfstandig een Financial of Business Control opdracht uit te kunnen voeren bij de klanten van Bluefin!
laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!