"CSRD: ben jij er klaar voor?" - Esther Wolfs & Dario Jongerius

Na het succes van de vorige sessie over de nieuwe CSRD-richtlijn en de positieve reacties die wij hierop hebben gekregen, hebben we bewust gekozen om opnieuw hetzelfde onderwerp te belichten. Waarom? Omdat de relevantie ervan nu meer dan ooit voelbaar is in het bedrijfsleven. We hebben gemerkt dat er veel vragen leven en bedrijven beseffen dat het tijd is om actie te ondernemen. Daarom zal deze sessie niet alleen gaan over wat de CSRD-richtlijn precies inhoudt, maar krijgt u ook concrete tips om de eerste stappen te zetten!

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht organisaties om te rapporteren over de milieu- en sociale impact van hun bedrijfsactiviteiten. Met de eerste rapportageverplichting die van kracht wordt in 2024/2025, is het nu meer dan ooit van belang voor bedrijven om zich voor te bereiden door hun duurzaamheidsstrategie op te stellen of bij te werken. Dit vormt de basis voor de rapportage, evenals de inrichting van processen en systemen voor het verzamelen van duurzaamheidsindicatoren en het waarborgen van de kwaliteit van de verzamelde gegevens.

Wilt u meer weten over de CSRD, wat dit voor uw bedrijf betekent en hoe u zich hierop kunt voorbereiden?

Meld u aan voor de Bluefin Talks kennissessie en wij beloven u:

 

  • De meest recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en duurzaamheidsrapportage
  • Het doel en de tijdlijn van de CSRD-richtlijn
  • Welke verplichtingen er gelden onder de CSRD
  • Concrete tips om direct aan de slag te gaan met de CSRD

Over de spreker:

Esther Wolfs is partner in de duurzaamheidsadviespraktijk van Grant Thornton. Ze ondersteunt bedrijven, financiële instellingen en de publieke sector bij het identificeren, analyseren en meetbaar maken van natuurlijk kapitaal voor de ontwikkeling naar meer duurzame bedrijfsmodellen.

Dario Jongerius is Senior Impact Consultant bij Grant Thornton en ondersteunt organisaties bij het in kaart brengen en vergroten van de duurzaamheid en impact van hun activiteiten. Daarbij adviseert hij organisaties over welke kaders ze kunnen gebruiken, waar ze hun duurzaamheidsinspanningen het beste op kunnen richten en welke data ze hiervoor kunnen verzamelen om hun impact te vergroten.

Programma woensdag 12 juli:

  • 09:00 uur – 09:30 uur - Ontvangst met ontbijt
  • 09:30 uur – 11:00 uur - Kennissessie onder leiding van Esther Wolfs en Dario Jongerius

Locatie:

Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58
5261 NE Vught