‘Corporate Sustainability: hoe rapporteer je duurzaamheid?’

Alles over de CSRD richtlijn! De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht organisaties te rapporteren over de milieu impact en de sociale impact van hun bedrijfsactiviteiten. Hoewel de eerste rapportage verplichting onder de CSRD geldt vanaf 2024/2025, moeten veel bedrijven in aanloop daarnaartoe al werk maken van het opstellen of updaten van hun duurzaamheidsstrategie die ten grondslag ligt aan de rapportage. Evenals aan het inrichten van processen en systemen voor dataverzameling op duurzaamheidsindicatoren en het borgen van de kwaliteit van die data.

09 12 2022bluefinsyklr 19

CSRD: Hoe rapporteer je duurzaamheid? – Esther Wolfs & Jurre Anema

Rapporteren over Corporate Sustainability, daar ging de tweede Bluefin Talks, onder leiding van Esther Wolfs & Jurre Anema, dus over. De vaste ingrediënten? Een ochtendsessie op een inspirerende locatie, een goed ontbijt, een relevant onderwerp met boeiende sprekers en een mooi gezelschap aan financieel eindverantwoordelijken.

09 12 2022bluefinsyklr 17

Over de sprekers:

Jurre Anema is duurzaamheidsconsultant bij Grant Thornton. Hij ondersteunt bedrijven en financiele instellingen bij ontwikkeling en implementatie van duurzaamheidsstrategie, beleid, monitoring en rapportage. In deze rol maakt hij de vertaalslag van relevante standaarden en wet- en regelgeving naar praktische handvatten, passend bij uw visie en ambities.

Esther Wolfs is partner in de duurzaamheidsadviespraktijk van Grant Thornton. Ze ondersteunt bedrijven, financiële instellingen en de publieke sector bij het identificeren, analyseren en meetbaar maken van natuurlijk kapitaal voor de ontwikkeling naar meer duurzame bedrijfsmodellen.

09 12 2022bluefinsyklr 55

Een greep uit de reacties:

“De opzet met een ontbijt en kennissessie daarna bevalt goed. En het is een interessant onderwerp, met voldoende diepgang gepresenteerd.”

“Duidelijk verhaal. Maar zeker ook de interactie met andere aanwezigen en natuurlijk de setting (locatie, catering etc.).”

“Nuttige info. Leuk om op deze manier ook collega’s uit het vak te spreken. Bedankt voor de goede ontvangst.”

“Goed verhaal en een mooie locatie. Goed initiatief van Bluefin!”