Business Controller Salaris

Een Business Controller vervult een belangrijke functie binnen een bedrijf. Het is dus logisch dat het salaris van een Business Controller navenant is. Taken van een Business Controller zijn onder anderen toezicht houden over de financiële administratie, leiding geven over de financiële afdeling en het management voorzien van de juiste financiële informatie en daarop gebaseerde adviezen. Het is een baan met veel verantwoordelijkheid en daar hoort een goed salaris bij. Hieronder vind je alle ins en outs over het Business Controller salaris.

Meer weten over Business Controller? Direct Solliciteren?

Wat verdient een Business Controller?

De vraag ‘wat verdient een Business Controller?’ is niet eenduidig te beantwoorden, aangezien er verschillende factoren invloed hebben op het salaris van een Business Controller. De mate van ervaring, de opleiding en natuurlijk uiteindelijk ook het bedrijf waar je als Business Controller je salaris krijgt, spelen een belangrijke rol. Wel kunnen we een inschatting maken van het minimale, maximale en gemiddelde salaris van een Business Controller.

Het minimale, maximale en gemiddelde salaris Business Controller

Het minimum salaris van een Business Controller ligt rond de €40.000 op jaarbasis. Het gemiddelde salaris ligt rond de €75.000. Een topsalaris voor een ervaren Business Controller met een manager functie ligt op zo’n €110.000 per jaar. Hieronder vind je de salarissen op basis van verschillende mate van ervaring:

 • Assistent Business Controller Salaris (geen ervaring)

  • Het salaris voor een Junior of Assistant Business Controller ligt ongeveer tussen de €40.000 en de €50.000 per jaar. Waar het uiteindelijke salaris ligt is afhankelijk van je opleiding, hoe jij je presenteert (of ‘verkoopt’) aan het bedrijf en wat het bedrijf over heeft voor de positie.
 • Medior Business Controller Salaris (2 tot 5 jaar ervaring)

  • Het salaris van een Medior Controller ligt tussen €50.000 en €70.000 op jaarbasis.

 • Senior Business Controller Salaris (5+ jaar ervaring)

  • Als Senior Business Controller kun je rekenen op een bruto jaarsalaris van tussen de €70.000 en €100.000.

 • Manager Business Control Salaris

  • Als je de senior functie overstijgt door als Manager Business Control aan de slag te gaan, kan daar een salaris tegenover staan van tussen de €90.000 en €110.000. Met die €110.000 op jaarbasis heb je het salarisplafond van een Business Controller wel zo’n beetje bereikt.

De toekomst van het salaris van een Business Controller

Kijkend naar de toekomst kun je als Business Controller positief gezind zijn. Het salaris hangt natuurlijk sterk samen met het vraag en aanbod op de markt en de vraag naar goede Business Controllers is al een tijdje groter dan het aanbod. Het lijkt erop dat de trend van deze krapte op de markt zich voort zal zetten, waardoor de verwachting is dat het gemiddelde salaris eerder zal stijgen dan zal afnemen.

Verder is de toenemende interesse in mensen met data kennis een interessante ontwikkeling binnen het veld van Business Control. Big data wordt steeds belangrijker en dat beginnen steeds meer bedrijven te zien. Het verlengde daarvan: Business Intelligence.

Aan de slag als Business Controller?

Of je nu ad interim, als zzp’er of in een vaste aanstelling aan de slag wil als Business Controller. En of dat nu in een Junior, Medior of Senior functie is, bij Bluefin helpen we je verder. Met ons grote netwerk aan bedrijven die veelvuldig op zoek zijn naar goed financieel personeel, zien we alles voorbij komen. En daar staat natuurlijk ook een goed salaris tegenover.

Heb jij interesse in vacatures voor controller functies? Neem dan eens contact met ons op en kom erachter of we een good catch voor je kunnen vinden.