Kunnen we je helpen?

Bekijk al onze veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vragen.

Wat is een Financieel Analist?

Een Financieel Analist bestudeert de financiële situatie van een bedrijf en onderzoekt welke gevolgen veranderingen in de organisatie of de maatschappij hebben voor de financiële positie. Op basis van analyses helpt de Financieel Analist het management met het uitzetten van de financieel-economische koers.

Wat doet een Financieel Analist?

Een Financieel Analist bestudeert de financiële situatie van een bedrijf en houdt zich bezig met de financieel-economische gevolgen van zowel interne beleidsaanpassingen als externe invloeden vanuit de omgeving van het bedrijf. Je rekent financiële scenario’s door, maakt risicoanalyses, houdt rentestijgingen en wat dat voor gevolgen kan hebben in de gaten en je ondersteunt de boekhouder of controller bij het opstellen van de kwartaal- en jaarcijfers.

Een goede Financieel Analist is daarom zowel economisch, als bedrijfskundig en financieel onderlegd en heeft daar dan ook de opleiding voor gedaan.

Hoe word je Financieel Analist?

Als je Financieel Analist wilt worden moet je een Hbo of Wo-opleiding in de richting van Bedrijfseconomie volgen. Ook moet je een aantal jaar werkervaring opdoen in de financiële sector voordat je aan de slag kan als Financieel Analist.

Hoeveel verdien je als Financieel Analist?

Het startsalaris van en Financieel Analist bedraagt meestal tussen de €2.554 en €3.459 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de €3.049 en €4.240 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat is het salaris van een Financieel Administratief Medewerker?

Als fulltime Financieel Administratief Medewerker verdien gemiddeld €2.321 euro bruto per maand bij een werkweek van 40 uur. Per jaar is dat €27.852 euro bruto.

Wat doe je als Financieel Manager?

Als Financial Manager is het je taak om het financiële team aan te sturen, om de financiële administratie op een betrouwbare en volledige manier vast te leggen en om op basis daarvan ook rapportages te maken voor het management of de directie. Een Financial Manager wordt soms ook wel ‘hoofd administratie’ genoemd, vaak afhankelijk van de omvang van een bedrijf en de taakomschrijving van de functie.

Wat verdien je als Financieel Manager?

Een Financieel Manager in Nederland verdient gemiddeld tussen de €4.070 en €5.505 bruto per maand. Dit is is gebaseerd op gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat is een General Ledger Accountant?

Bij de financiële administratie van een organisatie komt een hoop kijken. Een General Ledger Accountant is verantwoordelijk voor het bewaken en verbeteren van deze administratie. Als General Ledger accountant werk je op basis van boekhoudkundige gegevens en managementgegevens en werk je bijvoorbeeld met periode-, kwartaal- en jaarrapportages van één of meerdere entiteiten.

laurenswautersbusinessconsultantbluefinuit

Vragen? Laurens helpt je graag verder!