GL Accountant

Ben jij de uitblinker die we zoeken?
vervallen
Werving & Selectie
Vacature details
Locatie Zevenbergschen Hoek
Uren 40

Onze klant United Rentals Europe biedt klanten een brede productlijn op het gebied van generatoren en vloeistofbehandelingen; pompen, filtratiesystemen en opslagtanks. Met onze oplossingsgerichte aanpak bieden wij toegevoegde waarde aan de klant. We hebben een gezonde groeiambitie. Om deze ambitie waar te kunnen maken zijn wij op zoek naar een GL Accountant!


Heb je sterke analytische vaardigheden, pas je binnen een internationale werkomgeving en kom je tot je recht binnen een snel groeiende organisatie? Dan is deze vacature iets voor jou!


De functie:


Als GL-Accountant zorg je dat de boekhouding en Financial Statements een correcte financiële weergave zijn van wat er in praktijk gebeurt. Hierbij houd je rekening met de company en formele policies om compliant te zijn en blijven.

  • Algemene boekhouding: Het beheren van de financiële adminstratie voor alle EU-entiteiten (grootboek, rapportering, jaarverslagen en consolidatie) met een sterke focus op Frankrijk en Belgie. Afstemming van de toegewezen rekeningen, met het team de maandelijkse afsluiting draaien. Samenwerken met accountants en belasting consultants voor het opstellen en indienen van de statutaire rapporten.
  • BTW: Opstellen en beoordelen van de Belgische BTW-aangiften, ECSL en intrastat-rapportage. Beoordelen van de Franse BTW-aangifte, opgesteld door de lokale dienstverlener.
  • Reconciliatie: Teamverantwoordelijkheid voor de maand- en kwartaalafsluiting en de jaarlijkse afsluiting voor alle EU-entiteiten.
  • Statutair: Verzamelen en verstrekken van informatie ter ondersteuning van de interne en externe audits. Contact houden met lokale accountants met een focus op Frankrijk en Belgie. Ondersteuning van het proces rondom jaarrekeningen.
  • Projecten: we streven er naar dat je ca. 20% van je tijd kunt besteden aan projecten om onze processen nog beter te maken of UR op een andere manier vooruit te helpen.


Wie ben jij?


Om deze functie goed te kunnen vervullen, vragen we een financiële opleiding en hbo werk- en denkniveau. Daarnaast relevante boekhoudkundige ervaring binnen een internationale omgeving. Als je ervaring hebt met internationale BTW-aangiftes, reconciliaties en audits is dat een pré. Kennis van US GAAP heeft de voorkeur. Als deze ervaring ontbreekt, maar je hebt de juiste instelling en nieuwsgierigheid, kan hier vast een mouw aangepast worden. Vanwege de internationale omgeving is het belangrijk dat je de Engelse taal beheerst. 

Als persoon heb je een flexibele en proactieve persoonlijkheid, iemand die je om een boodschap kunt sturen. Je bent de ideale teamspeler en bent gericht op continue verbetering. Je hebt sterke analytische vaardigheden en je hebt het vermogen om nieuwe, minder voor de hand liggende oplossingen voor uitdagingen voor te stellen.


Values


Wat mensen binnen de organisatie bindt, zijn de Values. Om er een paar te noemen: Teamwork, Veiligheid en Continue verbeteren. Met een goede mindset hebben ze plezier in hun werk, leveren ze een topprestatie en zijn uiteindelijk de klanten, het milieu en de maatschappij blij.


De klant


United Rentals Europe, voorheen bekend als BakerCorp, is marktleider op het gebied van geïntegreerde oplossingen voor vloeistofmanagement en breidt nu het assortiment uit met stroomproducten. Met het verhuur van materieel en het leveren van kostenefficiënte toepassingen profiteren klanten van onze expertise en oplossingen voor opslag, verpompen en filtratie van vloeistoffen en tijdelijke stroomoplossingen. United Rentals’ producten zijn ontworpen met veiligheid en kwaliteit als topprioriteit, zijn "plug and play" en bieden een breed scala aan toepassingen. Dit vertaalt zich in unieke voordelen voor de klant.

We hebben 13 vestigingen verspreid over Europa (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) en dat aantal groeit gestaag de komende jaren. Ons Europese hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. De focus op groei en onze ondernemingsgeest komt duidelijk tot uiting in het DNA van ons bedrijf en biedt medewerkers de mogelijkheid om op persoonlijk en professioneel vlak te groeien.


Wat hebben ze jou te bieden?


United Rentals biedt je een uitdagende functie binnen een internationale, servicegerichte en gezellige werkomgeving waar ruimte is voor initiatieven. Jouw mening en vernieuwende ideeën worden gewaardeerd. Ze investeren in jouw persoonlijke groei door middel van relevante trainingen.

United Rentals besteed veel tijd aan een gedegen inwerktraject wat ervoor zorgt dat je een goede basis meekrijgt als start van jouw loopbaan bij United Rentals.

Daarnaast wordt het volgende geboden:

  • Een marktconform salaris
  • 30 vakantiedagen
  • Mogelijkheid voor hybride werken
  • Goed pensioen (op maat)
  • Een leuk team om in te werken


Voordelen van solliciteren via Bluefin


Jouw contactpersoon

Nick Lokers

Business Consultant
nicklokersbusinessconsultantbluefinuit.png
Je kunt Nick bereiken via: +31 6 42776733 Stuur Nick een e-mail