Actueel
De ingeslagen weg van de (interim) markt voor financials…

De ingeslagen weg van de (interim) markt voor financials…

17-11-2016

Grappig de blogs van een aantal jaar geleden terug te lezen.

Schaarste van goede financials; het is niet terug van weggeweest. Enerzijds door de veranderende financiële functie, andere competenties worden gevraagd. Anderzijds door de perceptie van werkgevers die het gevoel hebben dat er toch genoeg potentiele kandidaten op de markt zijn. Er wordt bij voorkeur een financial gevraagd die de gevraagde positie al heeft bekleed en dan ook nog in de branche van de potentieel werkgever. Daarnaast is de verwachting dat de potentiele kandidaat dan ook nog een gelijkwaardig of zelfs lager voorwaardenpakket accepteert.

Posted by: ottokrijnen on: maart 26, 2009
In: Recruitment | Uncategorized

Ontwikkelingen op de recruitment markt

Kandidaten krijgen dezelfde potentiële banen uit diverse hoeken, er is een toenemende concurrentie op de markt van bureaus. Bureaus doen er alles aan om als eerste de kandidaat te mogen introduceren binnen een passende vacature. Met het winnen van vertrouwen bij kandidaten alsook het hoog houden van de integriteit, de snelheid van reageren en met je klanten bezig zijn, (weten wat er in portefeuille zit en continue je resources inzetten) maken de kansen groter.

Ook is het mij opgevallen dat partijen nog steeds massaal gaan adverteren bij het verkrijgen van een vacature; gelukkig op het www met diverse uitlopen naar gespecialiseerde sites, echter na een dergelijke ‘hoos’, blijven de juiste kandidaten uit. Vervolgens verslapt de aandacht voor de vacature en daar liggen nu juist de kansen voor de (kleine) specialist. Specialisten die op een andere manier aandacht vragen voor de vacature, die vissen uit andere (eigen) vijvers, specialisten die divers zijn in de methodieken. Specialisten die een netwerk hebben gericht op een specifieke branche/ regionale markt. Nog steeds staan er vacatures 5 maanden of langer open, waarbij diverse bureaus zijn ingeschakeld, en toch blijft de juiste kandidaat uit.

Daarnaast zijn opdrachtgevers kritischer dan ooit; de voorkeur gaat uit naar keuze, meerdere kandidaten. En het ‘schaap met de 5 poten’ komt weer terug; logisch, echter moet het trager proces niet tot het verlies leiden van nu net die juiste kandidaat. Want nog steeds blijven goede kandidaten schaars en ook nu hebben zij meerdere mogelijkheden.

_____________________________________________________


Inmiddels staat ons label nog krachtiger in de markt. Er is een sterk geografische focus en ‘eigen vijvers’ zijn gebouwd en dagelijks aangevuld. En dat niet alleen voor de werving van financials voor vaste posities, maar zeker ook voor financiële Interim opdrachten. 

Otto Krijnen

Managing Partner

Dagelijks bouwen we netwerken van- en voor financials